Aki megtanul hollandul, az tud németül is beszélni a holland hasonlósága miatt?
Figyelt kérdés
2022. jún. 8. 14:10
1/8 anonim válasza:
Kétlem. Max. Platt deutschot jól érti, abból is az ostfrízt. De azt meg már nem sokan beszélik.
2/8 anonim válasza:
Nem. Csak nyomokban hasonlít rá...
3/8 anonim válasza:
Ha németül tudsz, de hollandul nem, akkor írásban megértesz valamennyit a holland szövegből. Gondolom ez visszafele is igaz. Beszédből kevesebbet fog érteni, mivel a hasonló szavaknak is eltérő a kiejtése.
4/8 anonim válasza:
Nem úgy tűnik
https://www.youtube.com/watch?v=CfsrAkn0bd8
Aki tud is, az tanulta, vagy a határ közelsége miatt ráragadt alapszinten.
5/8 anonim válasza:
én németül tudok felsőfokon, olvasni minimálisan tudok hollandul. vagy legalábbis rájövök hogy ez egy szerelmeslevél vagy egy bevásárlólista. hallás után viszont szinte semmit nem értek meg, ami írásban nagy vonalakba hasonlít is, nagyon máshogy hangzik szóban. (pedig sok dialektust is viszonylag jól értek németül)
6/8 anonim válasza:
Beszélni nem tud, de valamennyit megért belőle. Írott szövegből megfejtheti, hogy miről szól (kódfejtés).
8/8 anonim válasza:
Én hollandul beszélek folyékonyan (C1-C2), németet csak nagyon rövid ideig tanultam még középiskolában. Olvasva kb. 25-30%-át értem a németnek (szövegfüggő), de hallás után csak foszlányokat tudok elkapni, beszélni meg egyáltalán nem tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!