Hollandul mennyire reális megtanulni C1-re 3 év alatt?
Igen. Bár a kérdés még az, hogy csak angolul lennének tárgyaid, vagy esetleg hollandot is oktatnának? :) Ha önszorgalomból tanulnál naponta 1 órát 2-3 éven keresztül szerintem akkor is eljutnál a C1 szintre.
A Duolingo-t már most elkezdheted, és ha ezer forintot nem tartasz soknak akkor a Babbel-t is érdemes megcsinálni :) Csak, hogy ne legyen túl unalmas
Illetve Memrise-n rengeteg szó van angol-holland kategóriában. :)
Köszönöm a válaszokat! :)
Angolul tanulnék, de pár kurzust hollandul is szeretnék elvégezni, szerintem könnyebb úgy beilleszkedni, ha beszélem az ország nyelvét.
Szia. Szerintem teljesen felesleges a C1 hollandot kitűznöd egy hollandiai mesterhez. Azon mesterek nagy része amik nem Hollandia-specifikusok (ilyen pl holland jog, egészségügy, iskolai tanár, stb) angolul lesznek. Nem nagyon fogsz tudni holland nyelvű tárgyakat felvenni, hacsak nincs államilag elismert papírod a hollandtudásodról (pl NT2-II vagy CNaVT nyelvvizsga), és akkor is jó eséllyel nem fognak ezek a holland nyelvű tárgyak a diplomádba beleszámítani, mivel azok nincsenek benne az adott (angol) program kerettantervében. Max ott lesz, hogy "extracurricular courses" vagy ilyesmi.
Ezen kívül, a C1 szint 3 év alatt úgy, hogy nem élsz kint szerintem nehéz. Egy erős B2-t megszerezhetsz, viszont a C1-ben már van sok olyan rész amit tankönyvből nehéz tanulni. Ha nem használod a mindennapokban a nyelvet akkor nem alakul ki "érzésed" arra, hogy pl bizonyos kifejezéseket/nyelvtant milyen szituációban használnak.
Szerintem célozz meg egy B1-B2 szintet, menj angol mesterre, aztán kint próbáld amennyit csak lehet használni a nyelvet. Ha a nyelvtanulás fontos, akkor én Randstadon kívüli egyetemre mennék - vidéken előbb beszélnek veled hollandul az utcán mint a nagyvárosokban, ahol sokan egyből angolra váltanak ha hallják, hogy külföldi vagy. Ha odateszed magad, B1-B2ről indulva 1-2 kint töltött év után meglesz a C1 magától is.
Source: kint éltem 6 évet, egyetemet ott végeztem, C1 vagyok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!