Mi volt számodra a legnehezebb része(i) a nyelvnek, amit tanulsz?
Figyelt kérdés
Nekem angolban a "do" használata kérdéseknél, ill. a határozatlan névelő kitétele pl. a foglalkozás megadásánál, "I am a teacher".
Németnél meg a birtokos-birtokolt fordított szórendje, meg lányoknál az "es" névmás használata.
2022. máj. 30. 11:03
1/2 anonim válasza:
Nekem olasznál a prepozíciók használata. Meg úgy általában a rengeteg igeidő, és azok használata. Habár az utóbbi az angolnál is nehézsèget okozott nekem.
2/2 anonim válasza:
franciában a függő beszéd (mai napig probléma)
németben a passzív szerkezet (ma már nem értem mit nem értettem rajta évekig)
angolban a kiejtés (bár ez asszem nagyrészt apám sara, aki folyamatosan "gyakoroltatta" velem a kiejtést, de annyira nem figyelt rám soha oda, hogy mindig csak lebszott, hogy " nem értem mit mondasz"... mióta elköltöztem tőle, mágikus módon mindenki érti mit akarok mondani)
oroszban a hangsúlyozás (nem a hangsúlyt teszem oda, hanem nevetségesen megnyújtom a hangsúlyos szótagot)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!