Van élet angol nélkül?
Azt nem tudom, hogy neked kelle-e angol. De alapvetően nincs élet az angol nélkül azok többségének, akik vinni akarják valamire az életben.
Nekem például más nyelveket kellene tanulnom a céljaimhoz, de megértettem, hogy először angolul kell megtanulnom.
Egyedül csak a némettel nehéz lesz boldogulnod, még ha lenne mellé még 1 nyelv már jobb helyzetben lennél (akár olasz/francia/spanyol)
Az angol olyan mint egy multipass, mindenhova jó és legtöbb helyen kérik is. Én azt javasolom, hogy legalább egy B1 szintre tanuld meg, nem kell a nyelvvizsga, de ha pl interjún kérdezik, hogy beszélsz-e angolul legalább mondhatod, hogy kicsit.
Egyetemen volt több tantárgyam, ahol hivatalosan magyar volt a számonkérés és előadás, de csak angol dia sor volt. Az előadáson meg gyorsan pörgött minden, kb 80-100 dia/előadás, így jegyzetelni közel lehetetlen volt.
Sőt még házifeladat kiírás is angolul volt. Volt olyan osztálytársam, aki azért bukta el a tantárgyat, mert többször rossz házit adott be, mert nem tudta normálisan értelmezni a szövegét a kiírásnak, meg a felkészítő anyagnak.
Plusz a mostani félévben is van olyan tantárgyam, ami csak labor feladatokból áll és azokra a felkészülő anyagok is 100%-ban angolul vannak, meg angolul tutoriálokhoz linkel pár helyen.
Tehát már csak egyetemen nagyon fontos.
Plusz most gyakornoki pozícióra interjúztam sok helyen és mindenhol még a HR interjún felmerült a kérdés, hogy "Átválthatunk picit angolra?" majd kb 5-10 percet angolul beszéltünk.
Volt olyan interjúm egy multinál, ami több körből állt és a 3/4 része csak angolul ment. Összesen kb 2,5 óra.
Gondolom ez szak függő, szóval nem mindenhol ez a helyzet, viszont az én szakomnak köze sincs a nyelvekhez BMEn mérnökinfó. Tapasztalatom szerint megkerülhetetlen a nyelv ismerete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!