Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért rendelték el azt, hogy...

Miért rendelték el azt, hogy angolból kelljen érettségizni, amikor csak azok tudnak megtanulni egy nyelvet normálisan, akik amúgy is intelligensek, miért ilyen igazságtalan az iskolai rendszer?

Figyelt kérdés

Ez nagyon nagy igazságtalanság, hiszen most már mindenki tudja, hogy nincs olyan módszer, amivel egy nyelvet meg lehetne tanulni. Ez tehetség kérdése, van olyan, akire ráragad a nyelv, más meg 10 szót sem tud megjegyezni naponta.

Hogyan lehet arra kényszeríteni egy tehetségtelen diákot, hogy érettségizzen le, aztán vagy átengedik egy kettessel (ciki) vagy megbukik belőle.

Miért ilyen igazságtalan az élet, hogy a tehetséges emberek simán elsajátítják a nyelvet, mások meg rettegnek az érettségin, mert gyenge képességekkel rendelkeznek?

Miért nem engedik, hogy válasszon valaki egy másik tantárgyat, amiből szépen hozná az 5-söt?

2022. márc. 14. 09:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
83%

"Ellenben tele van az internet olyan emberekkel, akik elvégeztek egy rakás nyelvtanfolyamot, módszert és nem beszélnek angolul."

A tanfolyamok arra jók, hogy a nyelvtani dolgokat elrendezd a fejedben, és segítenek, hogy ne rosszul értelmezd azokat. Ezeken nem fogod megtanulni a nyelvet, mert kell mellette az önszorgalom. Ha az alap megvan, amit muszáj vagy könyvekből elsajátítani, már 100x élvezetesebb tanulási formák következnek. Én pl. mindig utáltam a tankönyvek feladatait stb. és ugyan így mantráztam ezeket a hülyeségeket, hogy nincs nyelvérzékem. Aztán valahogy csak belejöttem az angolba és a németbe is és mostmár szórakoztat a tanulásuk, mert ami téma érdekel ezeken a nyelveken keresek rá vagy fogyasztok tartalmat és a holtponton átesve már ragad rám a szókincs, és nincs szükség a hagyományos tanulásra + elkezdtem önszorgalomból franciául tanulni, és pl. angol+ német szókinccsel, nyelvtannal, és a kialakított, nekem megfelelő tanulási módszerrel, már sokkal gördülékenyebben haladok. ( így is pics@ nehéz mondjuk)

2022. márc. 14. 10:38
 12/17 anonim ***** válasza:
87%
Bocsánat, de én nem hallottam ezt. Mit rendeltek el? Kötelező angolból érettségizni? Nem úgy volt, hogy egy választott idegennyelv kötelező?
2022. márc. 14. 12:07
 13/17 A kérdező kommentje:

Kifejezetten rosszindulatú embernek tűnsz, ahogy próbálsz megtéveszteni.

A nyelvtanuláshoz intelligencia kell. Egyébként csak szenvedés.

2022. márc. 14. 13:34
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Inteligencia ahhoz kell, hogy elhagyd a berögződéseidet és elkezdj tanulni, ha így érted, akkor tényleg kell hozzá IQ. A magyar nyelvet megtanultad nem? Ha csak artikulálatlanul lennél képes üvölteni a beszéd helyett, valószínűleg ezt a kérdésedet se tudtad volna megfogalmazni, akkor viszont igazat adnék neked mert vmenyi gógyi kell hozzá. Egyébként csak a tapasztalataimat írtam le, nem tudom mi célból akarnálak megtéveszteni.
2022. márc. 14. 16:05
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem muszáj érettségizni. Ha szerinted nincs meg az intelligenciád hozzá, akkor menj tanulj szakmát és menj dolgozni. Nekem van olyan ismerősöm aki elvégezte az általánost, gimiben rájött, hogy nincs energiája, intelligenciája az érettségire, elment autószerelőnek tanulni, most pedig szépen megél belőle..
2022. márc. 14. 17:51
 16/17 A kérdező kommentje:
Ah, kell az érettségi. Inkább nem panaszkodom.
2022. márc. 14. 17:58
 17/17 anonim ***** válasza:
75%
Senki nem fogja megkerdezni hanyas volt az erettsegid. Attolod magad kettessel, es jo napot.
2022. márc. 15. 01:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!