Mennyivel nehezebb megtanulni koreaiuk mint angolul?
A koreai a japánra hasonlít a leginkább.
De az angolnál még a magyarra is jobban. Ha van elég lehetőséged gyakorolni, vannak oktatóanyagok, vállalható kihívás.
A koreai nyelvtanilag szinte az angol ellentéte.
Magyarhoz valóban jobban hasonlít.
Én mindkét nyelvet üzleti szinten beszélem, a kettőnek nyelvtanilag kb semmi köze egymáshoz.
Nyilván egy nyelvet akkor kezd el rendesen beszélni az ember ha már elegendő a szókincse, ezt mindenhol meg kell tanulni.
De ha a szókincstől eltekintünk: a koreaiban sokkal nehezebb a nyelvtanok helyes használata, problémásabb a helyesírás, arról nem is beszélve hogy teljesen más a betűkészlet (habár a hangul a legkisebb probléma szerintem). Jóval nehezebb minden szempontból, mint az angol, főleg ha azt vesszük hogy nem “csak” annyit akarsz tudni hogy hogy kell pl megkérdezni a barátodat hogy hogy van. Egy lapon sem említeném a kettőt.
Az, hogy mennyi idő alatt tudod elsajátítani, nagyon sok dologtól függ: milyen szint a cél, tanárral tanulod, esetleg egyedül, nyelvtanfolyamon, egyetemen, otthon mennyi időt fordítasz rá, tényleg tanulod-e vagy “csak hobbi” stb
Így látatlanban, ezek nélkül az infók nélkül, csak annyit tudnék mondani hogy minimum 2-3 év, de szerintem több is. Gondolom nem napi 5-8 órát tanulod. Nekem átlagosan napi 5 óra tanulással + tanárral volt kb 2 év mire azt mondtam hogy mostmár ez talán megbízható tudás.
Remélem tudtam segíteni !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!