Ha kimennék apámmal Angliába dolgozni úgy, hogy semmit nem tudok angolul, akkor mennyi időbe telne, mire megtanulnám a nyelvet?
Figyelt kérdés
2022. febr. 19. 11:06
1/6 anonim válasza:
Attól függ, én Angliában élek és ismerek olyat, aki már 10 éve itt van, és még mindig nem tud jól beszélni. Én pár hónap alatt belejöttem, de előtte próbáltam egyedül is tanulni, itt pedig folyamatosan gyakoroltam a nyelvani dolgokat és a kiejtést.
2/6 NTBS válasza:
Attól függ mennyire tanulod jól a nyelveket. Ha igen akkor gyorsan, ha nem akkor lassabban, de sikerülni fog.
3/6 A kérdező kommentje:
De nekem kell még a nyelvtant, szavakat mellé tanulnom? Vagy elég, ha anyanyelviek között vagyok?
2022. febr. 19. 13:05
4/6 anonim válasza:
igen, teljesen elég, ha csak ténferegsz az emberek között és hallgatod a teljesen idegen hangmasszát. (vigyázz, irónia!)
igen, ha meg akarsz tanulni egy nyelvet, akkor ahhoz szükséges, hogy elsajátítsd adott nyelv nyelvtani szabályait és szókészletét. máskülönben hogy tervezed megtanulni?
5/6 anonim válasza:
Ha nem tanulsz akkor soha a büdös életbe nem fogod érteni mit mondanak. Akkor lesz gyorsabb, ha kint is tanulsz és élőben ezt már tudod alkalmazni is. Vigyél magaddal könyvet és közben tanulj.
6/6 anonim válasza:
Igen, kell. Akkor nem kéne, ha még gyerek lennél. Olvass sokat angolul egyébként, úgy sok új szót meg fogsz tanulni, valamint a nyelvtant is jobban megjegyzed ezáltal. De én nem mennék ki 0 tudással, és már pár hét alatt is tudsz fejlődni ha most elkezded. Legalább alap dolgokat tanulj meg. A korábbi válaszomban írtam, hogy sok olyat ismerek, akik nagyon rosszul beszélnek angolul pedig már évek óta itt vannak, szóval valószínűtlen, hogy profi szinten megtanuld, ha nem akarsz vele komolyabban foglalkozni. Persze rengeteget fog segíteni az, hogy muszáj lesz használnod a nyelvet ha kommunikálni akarsz másokkal, és természetesen gyorsabban fogsz haladni, mintha csak otthon, könyvből tanulnál. Én akkor jöttem ki, amikor 8.-os voltam, és még így is sokat foglalkoztam a nyelvtannal magamtól, pedig az iskolában sokat segítettek a külföldi gyerekeknek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!