104-es IQ-val érthető, ha nem tudtam megtanulni angolul?
28 éves vagyok, MENSA IQ-n mérték. 10 éves korom óta tanulok angolul (először falusi általános iskolában elég felületesen) majd középiskolában szintén nem annyira magas színvonalon, de érettségi után egyetem alatt sikerült a legkönnyebb szóbeli-írásbeli középfokú megszerzése (origo ill. dexam) a diploma miatt. 2020 elején diplomáztam azóta viszont semmit nem gyakoroltam és youtube videókat továbbra sem értem meg. Közben voltam több magántanárnál, nyelvsuliban (jelenleg is járok a Hollywood nyelvstúdióba), de nagyon görcsösnek érzem az egéset. Jelenleg is úgy tanítanak, mint a középiskolában és nem érzem azt, hogy valaha is tudnék majd folyékonyan beszélni. Egy Do you meg there is kérdőmondatot összerakva is majdnem kisűl az agyam ha végiggondolom épp mi a szórend meg milyen prepozíciót kell használni.
Azt érzem ez a nehéz agyterhelés és nehézkes tanulás azért van, mert a mért IQ-m egyszerűen nem elég magas egy idegennyelv megtanulásához és - ne szépítsünk - egyszerűen azért mert túl buta vagyok.
Mi az igazsság?
Nem. Ilyen értékkel bizonyos egyetemi képzések is elvégezhetők.
Ha alapnak a mensa tesztjének értékét tekinted.
Fontos látnod, hogy a lelki és fizikai állapotod hatással van a teljesítményedre.
Ezt sem méri a gagyi mensa tesz, pedig nyilvánvaló.
A mensa ócska tesztjének meg ne dőlj be. Az intelligencia jóval bonyolultabb annál, mint ahogy abban a gagyi tesztben mérik. A mensásoknak is többnyire az ego értékuk magas, nem az értelmi képességük, stb.
Sajnos Magyarországon nem ismerik az egynyelvű oktatást. Csak a kétnyelvűt (fordítás, így még követni sem tudja a kötetlenül beszélőt).
Írj privátban, segítek.
2-es válaszoló vagyok. A 3-as hozzászóló válaszát fogadd meg. Értékes gondolatai vannak.
Az alacsony színvonalú MENSA tesztre meg ne alapozz, csak kibillent a nyugalmi (lelki) állapotodból.
Te írod, hogy egész életedben felületesen tanultad az angolt, magadtól nem
olvasol/nézel semmi angol dolgot, ne haragudj akkor min is csodálkozol? Ha önállóan nem teszed bele az időt és munkát a tanulásba, gyakorlásba, nincs az a magántanár és az a mennyiségű nyelvóra ami varázsütésre feloldja amit te görcsösnek érzel ebben. Nem az IQ-ddal van a baj, ez egy gyenge kifogás. Foglalkozni kell az nyelvvel, nem elég beülni a szcientológus nyelvstúdióba és várni a csodát.
"Nem. Ilyen értékkel bizonyos egyetemi képzések is elvégezhetők."
Melyek azok a képzések amik már nem tartoznak ebbe a "bizonyos képzések" kategóriába?
Amúgy gazdinfót végeztem, igaz kétszer annyi idő alatt, mert programozás miatt sokat csúsztam és szakot váltottam.
Itt a Hollywood nyelvstudióban is a villámgyors tanulást promótálják azért jelentkeztem, de nagyon görcsös és szőrszálhasogató a tanulás. Szinte a 0-ról kezdették velem, ami már előre elvette az önbizalmam viszont muszáj folytatnom, mert írtó drága óraalapú szerződésem van.
Filmeket is néztem, de nem segített, mert 3 szavanként kellett szótároznom.
Az nem megy legjobban, hogy gördülékenyen jöjjenek a gondolatok és a szórendet, megfelelő prepozíciót/kifejezéseket használjam, emiatt nincs is önbizalmam, mert félek, hogy mondat közepén leblokkolok, mert nem jut eszembe a folytatás.
Mit jelent az, hogy irtó drága óraalapú szerződés? Hány órát voltál képes előre kifizetni? Egyébként nyugodtan reklamáljál, verd az asztalt, senki nem szereti a problémát, inkább visszaadják a maradék pénzt.
Ja, ne kezdj el háromszavanként szótározni! Csak nem gondolod, hogy minden ismeretlen szót meg kell nézni! Szó nincs ilyenről! Nézd a filmet! Majd megérted. Aztán nézd újra, és akkor már a részleteit is megérted. Ha nagyon lelkes vagy, akkor harmadszor is, de azt csak ha jól esik. Nemhogy háromszavanként, de háromperscenként se kell szótározni! Csak ami nagyon ismétlődik vagy nagyon hiányzik a megértéshez. Az önbizalmaddal van baj, és az nem nyelvtanulási probléma. Most még inkább ajánlom a nyelvi coach-ot, és jegyezd meg a híres poliglott, Lomb Kató útmutatását: A nyelv az egyetlen dolog, amit rosszul is érdemes tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!