104-es IQ-val érthető, ha nem tudtam megtanulni angolul?
28 éves vagyok, MENSA IQ-n mérték. 10 éves korom óta tanulok angolul (először falusi általános iskolában elég felületesen) majd középiskolában szintén nem annyira magas színvonalon, de érettségi után egyetem alatt sikerült a legkönnyebb szóbeli-írásbeli középfokú megszerzése (origo ill. dexam) a diploma miatt. 2020 elején diplomáztam azóta viszont semmit nem gyakoroltam és youtube videókat továbbra sem értem meg. Közben voltam több magántanárnál, nyelvsuliban (jelenleg is járok a Hollywood nyelvstúdióba), de nagyon görcsösnek érzem az egéset. Jelenleg is úgy tanítanak, mint a középiskolában és nem érzem azt, hogy valaha is tudnék majd folyékonyan beszélni. Egy Do you meg there is kérdőmondatot összerakva is majdnem kisűl az agyam ha végiggondolom épp mi a szórend meg milyen prepozíciót kell használni.
Azt érzem ez a nehéz agyterhelés és nehézkes tanulás azért van, mert a mért IQ-m egyszerűen nem elég magas egy idegennyelv megtanulásához és - ne szépítsünk - egyszerűen azért mert túl buta vagyok.
Mi az igazsság?
"Filmeket is néztem, de nem segített, mert 3 szavanként kellett szótároznom. Az nem megy legjobban, hogy gördülékenyen jöjjenek a gondolatok"
Ez olyan mintha azt mondanád, eddig épp hogy csak kocogtam, aztán próbáltam maratont futni, de nem segített, nem megy gördülékenyen. - Nyilván.
Muszáj sokat olvasni és hallgatni a szintednek megfelelő anyagokat (kezdő nyelvtankönyv hanganyaggal,
könnyített olvasmányok, kezdőknek szánt youtube-videók, zene, bármi és minden), úgy fogsz megtanulni csomó mindent, amit explicit módon még csak magolnál - pl. a helyes szórend is ragadni fog. Aztán ha tudatosan tanulod a nyelvtant is, szókincset is, össze fog ez állni. De ki kell tenned magad a nyelvnek.
"A nyelv az egyetlen dolog, amit rosszul is érdemes tudni."
Ehhez képest a Hollywood Nyelviskolában már az első körben sz@rrá szopattak a névelőkkel meg hogy tökéletesnek kell használni a prepozíciókat. Rövid magyar mondatokat letakarva kell fordítani angolra. Volt olyan amikor sírhatnékom volt gondolva, hogy mi a lóxar értelme/eredménye lesz ennek.
Visszakérni a pénzt meg nem tudom, mert előre kifizettem a 230 ezret ami azért ilyen "kedvezményes" mert havi kvótát vállaltam a tanulásra (minél többet megyek annál kedvezményesebb a bérlet) de mivel ezt szerződésben rögzítettük így nem hagyhatom ott, mert az órakvóta miatti kedvezmény miatt lett olcsóbb még így is.
https://www.youtube.com/watch?v=CAkLFU6Kr5A&t=11s
Hogyan Lehet Nyelvet Megtanulni 30 Nap Alatt
https://www.youtube.com/watch?v=6L750rASKMU&t=58s
Ez a régebbről ismert módszert, pl így tanult nyelvet Kosztolányi Dezső, Heinrich Schliemann, Lomb Kató, Makara György stb.
A videóban ismertetett napi fél óra kevés: 2-szer, 4-szer, 6-szor, 8-szor több kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!