Melyik nyelvet válasszam?
Sajnos nagyon sürget a B2 nyelvvizsga letétele.
Angolból többször is próbálkoztam, emelt érettségit is tettem, de mindig 1-2% hiányzik a követelmények teljesítéshez. Kb 3-4 éve foglalkozok vele.
Most szembe jött velem egy eszperantó nyelvtanfolyam a neten. Sokan érnek el vele sikert, akik hasonló gonddal küzdenek, mint én.
Szerintetek melyik lenne jobb? Tovább próbálkozni az angollal vagy elkezdeni az eszperantót?
Most a cél a nyelvvizsga megléte. Angolból mindenképp szeretném, hogy sikerüljön, de félek, hogy nem jön össze a záróvizsgáig.
Én az angolt választanám. Nekem is sürgős volt a nyelvvizsga. Minimális készülés után megpróbáltam a szóbelit (az írásbelit már régebben megcsináltam) és 54% lett. Egy hónap múlva megint vizsgáztam úgy, hogy addig minden nap tanultam, tanárhoz jártam heti többször és sikerült. Pedig nekem 6%-al kellett jobban teljesíteni, ami már soknak számít.
Ha neked tényleg 1-2% hiányzik, az pár hónap vagy hét alatt is elérhető, attól függ, mennyi időd van rá és mennyire vagy szorgalmas.
Szerintem sokkal egyszerűbb ezt behozni, mint megtanulni az eszperantót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!