Melyik nyelvet válasszam?
Sajnos nagyon sürget a B2 nyelvvizsga letétele.
Angolból többször is próbálkoztam, emelt érettségit is tettem, de mindig 1-2% hiányzik a követelmények teljesítéshez. Kb 3-4 éve foglalkozok vele.
Most szembe jött velem egy eszperantó nyelvtanfolyam a neten. Sokan érnek el vele sikert, akik hasonló gonddal küzdenek, mint én.
Szerintetek melyik lenne jobb? Tovább próbálkozni az angollal vagy elkezdeni az eszperantót?
Most a cél a nyelvvizsga megléte. Angolból mindenképp szeretném, hogy sikerüljön, de félek, hogy nem jön össze a záróvizsgáig.
egyetértek az elsővel...
Teljesen használhatatlan dolog...
tavaly is utolsó percben derült ki, h. megkapjuk nyelvvizsga nélkül a diplomát, hátha neked is szerencséd lesz.
el kéne törölni örökre ezt a rendszert, mert a te példád is azt mutatja, h. mekkora terhet ró ez a hallgatókra, teljesen megértem, h. nem mersz most újra próbálkozni angolból.
mire az ember eljut addig, megutálja a nyelvet...
Most nem is használni szeretném, csak a papír kell egyelőre a diplomához.
Angolból évek óta nem sikerül a vizsga. Ezért gondoltam az eszperantóra.
Talán, ha sikerülne elengedni a "muszáj a nyelvvizsga" tényt, akkor utána sikerülne az angol is.
részemről már annyira rühellem az angolt, h. hagynám a pi...ba, ha nem kényszerítenének rá, h. márpedig muszáj.
rengeteg időm, energiám elment rá, amikor pihenhettem volna, sportolhattam volna, lehettem volna a családdal, csinálhattam volna a hobbimat, és nem, muszáj angolozni...
Angolt mondanám. Egyetértek,nézz meg több típusú vizsgát is,lehet lesz,ami jobban neked való.
Emellett anyanyelvű penpalt javasolnék még meg intenzív felkészítő tanfolyamot,lehet hogy azzal a lendülettel meg is lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!