Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen színű nyelvtudás kell...

Milyen színű nyelvtudás kell ahhoz, hogy ezt a filmet megértsem?

Figyelt kérdés
[link]
2022. febr. 7. 13:57
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
91%
19, A dokumentumfilmek pont nincsenek tele szlenggel. Nyugi.
2022. febr. 7. 17:54
 22/28 A kérdező kommentje:

A YouTube amerikai vlogvideóból tudom tanulni a szlenges amerikai nyelvet is, ami szükséges ahhoz, hogy az utca emberével tudjak beszélni. És találok benne olyan szavakat is, amik jók lesznek a nyelvvizsgára.

Az irodalmi nyelvet és a köznyelvet egyaránt akarom tudni.

2022. febr. 7. 18:29
 23/28 anonim ***** válasza:
73%

19/20-as: amit írsz, az tök hülyeség!

Egyrészt még a szleng sem káros, a beszélt nyelv ugyanis nem az, ami a régen megírt könyvekben van. Tudod, nem mindenki CSAK nyelvvizsgát akar, van, akit tényleg az élö nyelv érdekel!

Másrészt rengeteget lehet tanulni belöle, mármint a hallás utáni szövegértést, föleg, ha felirat NÉLKÜL nézed. Szerintem veled van baj, ha nálad nem müködik, nekem nagyon sokat segített eddig is egy-egy filmböl témától függöen 5-30-70 szót is kiírok, ami ismeretlen, rá kell keresni és mivel a filmhez kötöm, sokkal könnyebb megjegyezni.

2022. febr. 7. 18:34
 24/28 anonim ***** válasza:
84%

A 19-es minden hasonló kérdéshez írja ezt az ostobaságot, hogy filmmel nem lehet nyelvet tanulni, de ebből is látszik, hogy fogalma sincs a témáról.

Persze, ha magyar felirattal akarja nézni, akkor nem csoda, hogy nem jut semmire. Ha felirat, akkor az eredeti nyelven, de sokszor anélkül még jobban müködik.

2022. febr. 7. 18:36
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
Belenéztem a közepébe is. B2 elég. A szókincs nem extrém, nem használ szlenget, ilyen-olyan kifejezéseket, és nem utolsósorban lassan és igen érthetően beszélnek.
2022. febr. 8. 19:16
 26/28 anonim ***** válasza:
75%
Tegnap végignéztem, nagyon érdekes, jól érthetö nyelv szempontjából is meg az ismeretterjesztés szempontjából is, és böven elég eby B1-es szint is. Mindenképpen érdemes megnézni
2022. febr. 8. 21:19
 27/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

:-)

2022. febr. 8. 21:30
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
Szépen, lassan beszélnek, egyszerű a szöveg. Ehhez a középfok elég kell h legyen, talán már felirat nélkül is. Vissza lehet tekerni, ha nem értetted, meg lehet hallgatni újra. Az ismeretlen szavakat kiszótárazni. Ha nem megy, ráteszed az angol feliratot és meghallgatod úgy. így kell gyakorolni. Eleinte 2x anni idő megnézni 1 filmet, de bele lehet jönni.
2022. febr. 19. 10:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!