Milyen színű nyelvtudás kell ahhoz, hogy ezt a filmet megértsem?
A YouTube amerikai vlogvideóból tudom tanulni a szlenges amerikai nyelvet is, ami szükséges ahhoz, hogy az utca emberével tudjak beszélni. És találok benne olyan szavakat is, amik jók lesznek a nyelvvizsgára.
Az irodalmi nyelvet és a köznyelvet egyaránt akarom tudni.
19/20-as: amit írsz, az tök hülyeség!
Egyrészt még a szleng sem káros, a beszélt nyelv ugyanis nem az, ami a régen megírt könyvekben van. Tudod, nem mindenki CSAK nyelvvizsgát akar, van, akit tényleg az élö nyelv érdekel!
Másrészt rengeteget lehet tanulni belöle, mármint a hallás utáni szövegértést, föleg, ha felirat NÉLKÜL nézed. Szerintem veled van baj, ha nálad nem müködik, nekem nagyon sokat segített eddig is egy-egy filmböl témától függöen 5-30-70 szót is kiírok, ami ismeretlen, rá kell keresni és mivel a filmhez kötöm, sokkal könnyebb megjegyezni.
A 19-es minden hasonló kérdéshez írja ezt az ostobaságot, hogy filmmel nem lehet nyelvet tanulni, de ebből is látszik, hogy fogalma sincs a témáról.
Persze, ha magyar felirattal akarja nézni, akkor nem csoda, hogy nem jut semmire. Ha felirat, akkor az eredeti nyelven, de sokszor anélkül még jobban müködik.
Köszönöm szépen a válaszokat.
:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!