Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Olyan van, hogy valakinek a...

Olyan van, hogy valakinek a nyelvtanulás a hobbija?

Figyelt kérdés
ha mondjuk végzett már pár nyelvvel, megvan a felsőfokú nyelvvizsga. De ahelyett, hogy megelégedne még szeretne egy újabb és újabb nyelvbe belefogni?

2022. jan. 8. 12:57
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Persze.
2022. jan. 8. 13:01
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Jelen, de most egy ideje csak az eddig "meglévőkkel" foglalkozom, még nem vettem hozzá újabb nyelvet.
2022. jan. 8. 13:14
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Én is ilyen vagyok. Angol, német, orosz felsőfokúm van, svédül középfokon tudok. Szívesen belevágnék más nyelvbe is, de akkor az eddig megtanultakkal nem lenne időm foglalkozni és elfelejteném őket.
2022. jan. 8. 14:44
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
A vastagbetűs kérdésre igen a válasz, de a kiegészítésre meg nem. Miért ne lehetne egy nyelv tanulása hobby? Azért a nyelv tanulása ritkán tud befejezett lenni, hogy na, akkor én megtanultam a kiszuahélit.
2022. jan. 8. 14:49
 5/19 A kérdező kommentje:
Utolsó: nyilván arra gondoltam, ha az embernek már megvan a felsőfokúja az adott nyelvből és fentebb lépni már nem nagyon lehet. Tehát már csak gyakorol (beszélget, olvas vagy filmet nézeget az adott nyelven) de tanfolyamra vagy magántanárhoz már nem jár utána.
2022. jan. 8. 15:37
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Mindig van hova fejlődni.
2022. jan. 8. 15:44
 7/19 A kérdező kommentje:
Szerintem tudod te hogy értettem...
2022. jan. 8. 15:52
 8/19 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem te nem értetted, amit a társadalom C1 nyelvvizsgának elismer, az köszönő viszonyban nincs az adott nyelv kulturált nyelvhasználójának ismeretével. Ha felsőfokú nyelvvizsgát értesz "a" nyelv alatt, akkor írd azt.
2022. jan. 8. 16:11
 9/19 A kérdező kommentje:

Értelemszerű, hogy köszönőviszonyban nincs.

Arra gondoltam, hogy már nem jár tanárhoz vagy nyelvtanfolyamra, hanem önállóan gyakorol. Pl mert anyanyelvi barátai vannak és célterületen él...

Szerintem rajtad kívül ezt mindenki megértette.

2022. jan. 8. 16:27
 10/19 anonim ***** válasza:
78%

Kérdező, nem csak 1 ember válaszolgat itt neked.

Amúgy: "ha az embernek már megvan a felsőfokúja az adott nyelvből és fentebb lépni már nem nagyon lehet" de lehet.

2022. jan. 8. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!