Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » 1,5 év alatt meglehet tanulni...

1,5 év alatt meglehet tanulni spanyolul?

Figyelt kérdés
Mennyi foglalkozás kell nagyjából heti szinten, hogy teljesíteni lehessen egy középfokot.

2022. jan. 7. 20:30
 1/6 anonim válasza:
53%
Szerintem heti kb 10 óra alatt simán segítséggel meg tudnál tanulni.
2022. jan. 7. 20:39
 2/6 anonim ***** válasza:
2%
A spanyol -az angol után- az egyik legkönnyebben megtanulható nyelv.Pár hónap alatt szinte teljesíthető a középfokú ismeret.Szerintem úgy heti 4-5 tanóra elég a nyelv elsajátításához.
2022. jan. 7. 20:47
 3/6 anonim ***** válasza:
91%

Azért kíváncsi vagyok a második válaszoló mennyire tud spanyolul, van egy olyan érzésem, hogy ha meghallgatnám hemzsegne a hibáktól...

Az egy elég elterjedt tévhit, hogy a spanyol könnyű nyelv és szempillantás alatt megtanulható, na a valóság az, hogy egy kezemen meg tudom számolni hány magyar tud elfogadhatóan spanyolul, aki nem egyetemi oktató. Kell bele fektetni, de ez a saját kompetenciádtól függ, elején 10-20 óra között azért kell számolni, amibe a passzív tanulás is beleszámít (zenehallgatás spanyolul, etc). Utána ahogy a passzív tanulás szerepe nő, mert már tudsz spanyolul olvasni és sorit nézni, nyilvánvalóan az aktív oldalba nem kell majd annyi energiát fektetni. (Spanyolt is oktatók, ezek saját tapasztalataim)

Melyik nyelvvizsgára gondoltál? Mert nagyon különböző B2 szinten is az elvárás a különböző típusok között.

2022. jan. 7. 21:48
 4/6 A kérdező kommentje:

0 szinten vagyok csak érdeklődöm. Heti 20 óra azért az majdnem minden nap 3 óra. :(

Minden nap 1 órát minimum tudnék vele foglalkozni. Esetenként akár 3-at is.De akkor ezek szerint így nem nagyon lenne meg

2022. jan. 7. 22:07
 5/6 anonim ***** válasza:
Ahogy mondtam, ebbe beleszámít a passzív tanulás és hogy milyen nyelvi kompetenciáid vannak. Valakinek ez alapján elég a heti 10 óra, valakinek kevés és elkél az elején 15 is akár, a 20-at csak nagyon szélső intervallumként adtam meg, de volt már olyan tanulóm, akinek az elején nagyon lassan ment a fejébe maga a nyelv, viszont szerintem ez a ritkább.
2022. jan. 7. 22:17
 6/6 anonim ***** válasza:
75%

Nem vagyok spanyoltanár, de spanyolul tanulok, van már egy középfokú nyelvvizsgám is, jelenleg középfokon vagyok.

Ahogy már írták, nem mindegy, hogy ha nyelvvizsgát szeretnél tenni, akkor milyet. Én BME-t csináltam, de pl. jelen pillanatban egy DELE még magas lenne nekem.

Én is a 0-ról kezdtem, magántanárral tanultam heti 90 percben, ezen kívül persze sokszor volt házi, hol több, hol kevesebb. Eltérő volt, hogy mikor mennyi időt tudtam rászánni, volt, hogy órán kívül alig foglalkoztam vele és volt, hogy elég sokat. Így nekem 2 év után sikerült elérni a középfokot.

Így nem lehet megmondani, hogy egy nyelvet ennyi meg annyi idő alatt lehet megtanulni, ez sok mindentől függ: milyen a nyelvérzéked, a motivációd, mennyi időt tudsz rászánni, milyen nyelvet/nyelveket tanultál előtte stb.

Azzal én sem értek egyet, hogy a spanyol az olyan nagyon egyszerű lenne. Nem a legnehezebb nyelv, meg lehet tanulni, de azért szerintem bőven vannak benne nehézségek (2 létige van, rengeteg a rendhagyó ige, szintén ha jól emlékszem kb. 6 változást kifejező ige van, sok igeidő, kötőmód, perífrasisból is rengeteg van stb.), de persze egy idő után rááll az ember agya.

2022. jan. 8. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!