Heti egy órás spanyol nyelvórával meglehet tanulni emelt szinten spanyolul?
Sziasztok! Általában heti egyszer járok spanyol nyelvórára. Most nyolcadikos vagyok, és szeretnék majd ebből a nyelvből érettségizni/nyelvvizsgát tenni.
Szerintetek letudnám tenni?
Menne emelt szinten a nyelv?
A heti 1 óra kevésnek tűnik, de nem lehetetlen. Attól is függ, hogy mennyit foglalkozol vele a nyelvórákon kívül. Az lenne az ideális, ha minden nap, vagy majdnem minden nap gyakorolnál.
-falcon-
Köszönöm szépen a válaszokat!
És, én a nyelvet tudni is szeretném, sőt a későbbiekben tervem van vele. :-D
Tehát nem csak a nyelvvizsga számít, de azért mégiscsak jelen pillanatban ez a legfontosabb. Végülis, van rá 5 évem még.. :-)
Kedves Tanuló!
Heti egy órával alapszintre jutsz el. Gondolj bele, hogy a hét többi napján felejtesz, ezért mindig ismétléssel kell kezdened. Ha nagyon jó a memóriád, akkor talán középszintű nyelvtudásig eljuthatsz.
Számolj: egy év=52 hét, 5 év: kb 260 nyelvóra.
Az a baj, hogy vidéken nincs tanfolyam, a magántanár meg horror áron van. Az ideális az lenne, ha legalább heti 2*3 órát tudnál járni, de tudom, hogy ez megfizethetetlen.
Én is heti 1-szer járok, de én ezt kizárólag arra használom, hogy beszélgessünk. De résen kell lenni, mert a legtöbb tanárnak az a célja, hogy húzza az idődet. Egy gyerekkel ezt meg még inkább eljátsszák. Velem pl. azt akarta csinálni a nő, hogy feladott nyelvtani házi feladatot, és majd órán leellenőrizzük. Majd 60 percig igét ragozok, aztán perkálom neki a 3000 ft-ot, mi? A nagy f-enét. Van a neten egy csomó ingyenes feladat megoldással, a youtube-on tudsz filmeket nézni, olvasmányok is vannak fent, az 1000 kérdés 1000 választ meg egyedül is lehet tanulni. De valóban minden nap kell vele foglalkozni,min. 1 órát, ha fejlődni akarsz, mert különben csak felejtesz. A tanárt inkább a beszélgetésre használd, mert azt máshogy nem tudod gyakorolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!