Egy év alatt meglehet tanulni középfokig németül és spanyolul?
Én németül tanultam meg fél év alatt. Muszáj volt, kellett a plusz pont felvételihez.
Biztos, hogy neked is menne! Hajrá!
Vicces, hogy Magyarországon minden nyelvet milyen egyszerűnek titulálnak, míg a német az aztán a nagyon nehéz... Alapból is kvázi lehetetlen összehasonlítani két nyelv nehézségét, tekintve, hogy mindegyiknek van olyan része, ami a másikban kevésbé összetett vagy bonyolult. Egy spanyol igeragozási rendszer messze felülmúlja a németét összetettségileg, míg a névelő és névszó ragozás a németben bonyolultabb. Gondolom az előző válaszoló is mindkettőt magas szinten beszéli és onnan tudott ilyen mélyenszántó következtetést levonni...
Összességében, én mindkettőt beszélem (spanyolt folyékonyan, németet középszinten) és nem lehet egyszerűen összehasonlítani a kettőt, de felesleges is. Ha van elég kitartásod és elég szorgalmas vagy el tudsz jutni B2-re belőlük (főleg ha megelégszel a magyar idegennyelvi nyelvvizsgákkal, melyek kimondottan könnyűek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!