Jövő idejű mondat így helyes?
Azt kell eldönteni, hogy Past Simple vagy Past Continuos igeidőt kell használni.
A vonalak helyére kell a megfelelő alakja a zárójeles igének. A következő a mondat:
There _____(be) hundreds of runners around us, men and women, and it _____(be) extremely hot.
Én így írnám:
There were being hundreds of runners around us, men and women, and it was being extremely hot.
De így nekem nagyon fura. Nem tudom jó-e.
8: ne "legózva" próbáld összetenni a nyelvtani mondatokat, hanem előbb próbáld megérteni az angol nyelvtan alapjait.
A létigét nem használják folyamatos múltban!
PONTOSABBAN, a létigét akkor tesszük folyamatosba, ha ezzel cselekvést érzékeltetünk.
He was naughty. = Pajkos fiú volt.
He was being naughty. = Csintalankodott, rosszalkodott.
#14. Mivel nem angol nyelvterületen élek, azt nem tudom, az élő beszéd használja-e, de írásokban nem ritkán fordul elő (írd csak be idézőjelek közé a #13-as mondatát:).
Az egyik aranyos: [link] - egy komolyabb téma: [link] (rögtön a második sor) - szóval semmiképp sem mondanám, hogy nyelvtani legózás, legfeljebb azt, hogy nem oly gyakori, mint a "he was naughty", de ettől még létező és használt forma.
:)
Na jó, ráguglizni mindenki tud, és jó eséllyel talál is valamit..
A muszáLY-ra is millió találatot kapsz - de ettől még ez nem helyes....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!