Mi a különbség a következő angol szavak között?
Figyelt kérdés
A szótár szerint a repair, mend és a fix is jelenthet javítást. Van rá valami szabály, hogy mikor melyiket kell használni?2010. szept. 7. 00:44
1/4 anonim válasza:
A fix az inkább erősítést, stabilizálást jelent, a mend szót ritkábban használják, én inkább a javításra a repair szót javasolnám.
2/4 anonim válasza:
így van, és a repairt csak a szó szoros értelmében vett javításnál használják (pl cipőé,stb), a fix átvitt értelemben is használható (pl vmely probléma megoldása esetén)
3/4 anonim válasza:
A mendet is használják aktivan, de én még csk szakszövegben találkoztam vele, ott viszont gyakran.
4/4 anonim válasza:
A "mend" az inkabb Brit angol. A "mend" az inkabb a "foltozasra" utal. Hasznaljak mindennapos beszedben, nem csak szaknyelvben.
"To mend a broken heart"
"To mend a sock".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!