Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Jol csinaltam meg az olasz...

Jol csinaltam meg az olasz feladatot? (nyelvtan)

Figyelt kérdés

nem tudom melyik igeido a megfelelo, passato prossimo vagy imperfetto

Sofia (dormire) dormiva ancora profondamente quando ad un certo punto (suonare) ha suonatola sveglia. (alzarsi) si é alzata, ma non subito, pian piano con calma, mentre la sveglia (continuare) continuava a suonare. Finalmente, Sandro l’ha spenta. Nella tranquillità della prima mattina, gli è ritornato un forte desiderio di dormire. (esitare)ha esitato a lungo. Infine, (decidere) ha deciso di vestirsi e di andare a fare colazione. Dopo colazione mentre (andare) é andata alla prima classe, gli è venuto un sentimento di benessere.

2021. dec. 14. 19:29
 1/2 anonim ***** válasza:
Jónak tűnik, de az igazat megvallva elég régen tanultam olaszt. :)
2021. dec. 14. 19:37
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Mentre andava alla ....

Mentre után mindig imperfetto van.

2021. dec. 14. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!