Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit csináljak, ha nagyon el...

Mit csináljak, ha nagyon el vagyok keseredve, és emiatt a nyelvtanulás sem megy jól?

Figyelt kérdés

haláleset történt nálunk, meghalt az egyik szülőm.

azóta eléggé kivagyok, nyugtatókat szedek... de nyelvvizsgáznom kell.

viszont alig bírok odafigyelni, sokat sírok, dekoncentrált vagyok, nem érdekel már semmi, és az agyam sem működik jól.

voltam pszichológusnál, nem lettem jobban, utána írták fel a gyógyszereket. azok csak arra jók, h. ne bolonduljak meg, de inkább leszedálják az agyat.

így hogy lesz nyelvvizsgám? felvételihez kell pluszpontnak.

2021. nov. 17. 14:34
 1/9 anonim ***** válasza:
60%
Így sehogy. Ezt magadnak kell elengedni és elfogadni, hogy az élet megy tovább. A saját érdekedben vegyél erőt magadon és tanulj, hogy a jövőd jó legyen. Ez úgyis bekövetkezett volna előbb-utóbb, mert ez az élet rendje.
2021. nov. 17. 14:43
 2/9 anonim ***** válasza:
27%

A nyugtatókat hagyd abba, mert amiatt nem tudsz tanulni!

Attól, hogy gyógyszerezed magad, a gyász nem lesz jobb, nem könnyebb elviselni, csak semmit nem tudsz csinálni, mert kába vagy töle.

2021. nov. 17. 14:50
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha még odébb van a nyelvvizsga, akkor most pár napig szüneteltesd a tanulást. Add át magad a gyasznak, sírj, szomorkodj bármi.

A gyógyszereket meg felejtsd el. Nem fog ezen segíteni.

Idővel(napok/hetek, de akár honapok is) jobb lesz.

Ha nem tudsz aludni akkor is inkább ilyen altató teát vagy valerianat egyél.

2021. nov. 17. 15:16
 4/9 A kérdező kommentje:
a nyelvvizsgát már le kellett volna tennem, februárban be kell adnom a felvételi jelentkezésem.
2021. nov. 17. 15:32
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Júliusig van dokumentumpótlásra lehetőség. Nem kell februárig meglennie.(Kb. április az utolsó időpont, ahhoz, hogy addig meglegyen.)
2021. nov. 17. 15:59
 6/9 A kérdező kommentje:

akkor is ha mesterszakra megyek, akkor is van lehetőség nyárig pótolni a doksikat?

mert most volt nyelvvizsga-amnesztia, így megkaptam a diplomát, ami épp egybeesett a halálesettel, de muszáj ettől függetlenül nyelvvizsgáznom, mégpedig 2 nyelvből is.

2021. nov. 17. 16:01
 7/9 anonim ***** válasza:
75%
5-ös vagyok. Ennek utána kellene kérdezni a felvinél. Nem szeretnék butaságot mondani. Ettől függetlenül, ha most nem megy, pihentesd inkább egy kicsit. Így nem sok értelme van a tanulásnak.
2021. nov. 17. 16:06
 8/9 anonim ***** válasza:

Sajnos így sehogy, lehet győzködni, hogy "akkor legalább büszke lesz rád" meg stb, de az ilyet mindenkinek magában kell feldolgoznia

Részvétem, kitartás!

2021. nov. 17. 16:21
 9/9 anonim ***** válasza:
47%
Próbáld meg elterelni figyelmedet a gyászról. Kösd össze a kellemeset a hasznossal: használd közben a nyelvet.
2021. nov. 17. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!