Mit csináljak ha nem megy az angol?
Ha a nyelvtannal van bajod, akkor egészen egyszerű: keress rá az aktuális nyelvtanra, és gyakorolj. Sőt, előre is tudsz nézni a tankönyvetekben, hogy mi lesz a következő és már felkészültebben fogsz bemenni órára. Ha úgy érzed felkészült vagy, lehet, hog nem fogsz megilyedni és lefagyni az osztálytársaid előtt.
Ha rákeresel, biztos sok letölthető nyelvtani gyakorlókönyvet találsz (csak figyelj, hogy elmélet, gyakorlati feladatok és megoldókulcs is legyen benne). Én az Oxford Angol nyelvtant ajánlom. Nem tudom, hogy elérhető-e online, de szerintem érdemes erre költeni pénzt (kb annyiba kerül mint egy óra a magántanárnál)
Ha a kommunikációval van gondod, akkor segíthet, ha megnézed, hogy az aktuális anyagban milyen émák vannak, milyen feladatok és azokat otthon "megcsinálod". Ha párbeszédes feladat van, kezd el mondani mind a két fél szövegét, hogy mit is mondanál. KEress hozzájuk előre szavakat és tanuld meg mire órátok lesz. Ha nem tudod, miket lehetne mondani, milyen szavakat keress, akkor van az 1000 kérdés 1000 válasz angol kiadása. Ebben mint ahogy a cím is mondja, kérdések és rá több sablon válasz van + hozzájuk szószedetek. Nem azt mondom, hogy magold be ezeket, hanem ötleteket, kifejezéseket, nyelvtani fordulatokat vehetsz innen, amiket felhozhatsz, ha olyan téma jön szóba órán. (ez biztosan kering fent a neten)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!