Most mit csináljak?
Figyelt kérdés
Szeretnék amerikai angolt tanulni tanár segítségével, viszont a szüleim nem engedik és azt mondják, hogy csak akkor járhatok külön tanárhoz, hogyha a brit angolt tanulom, merthogy az iskolákban is azt tanítják. Meghogy a művelt emberek is az angol-angolt beszélik. De nekem sokkal jobban tetszik az amerikai angol és azt gondolom, hogy később nagyobb hasznom lenne belőle.
Hogy tudnám a szüleimet meggyőzni?
2021. jan. 26. 17:44
1/10 anonim válasza:
Próbáld megfordítani a helyzetet. Ha úgy gondolják, a művelt ember brit angolt beszél, érvelj amellett, hogy a művelt ember angolul beszél, függetlenül a dialektustól. Ha azt szeretnék, hogy te is művelt legyél, engedjenek téged amerikai angolt tanulni, mert britet nem vagy hajlandó, és ha nem engednek, akkor szégyenkezhetnek majd a "műveletlen" gyerekük miatt.
2/10 anonim válasza:
Szerintem engedd el ezt a hiábavalóságot. Ennek nem sok értelme van, legfeljebb annyi, hogy nálad butább haverok előtt villoghatnál (nálad okosabb haverjaid csak kiröhögnének ezzel). Az angol meg az amerikai nem különbözik egymástól annyira, hogy később ne tudnál átállni. Addig meg, minden, amit brit angolul tanulsz, egy lépéssel közelebb visz a amerikai angol tudásához.
3/10 anonim válasza:
Ez nem olyan fekete-fehér, a legtöbb tanár egy vegyes változatot tanít, felhívják a figyelmet a különbségekre stb.
4/10 anonim válasza:
Vegul is de nem US angolt, de nem brit angolt nem fogsz beszelni, hanem hunglish angolt. Oly mindegy melyik tanarhoz mesz.
5/10 anonim válasza:
Szerintem, teljesen mindegy melyiket tanulod, olyan lesz az akcentusod amilyet gyakrabban hasznalsz. Nincs ertelme tul sokat aggodni az akcentuson. Ez amolyan ertelmetlen magyar szokas.
6/10 anonim válasza:
Tanulj meg ANGOLUL és kész. Elmondom, hogy az amerikai angol a paraszt verziója az angol nyelvnek. Mi értelme különbséget tenni? A nyelvtan meg minden ugyanaz, megértik egymást simán. Felesleges különbségtétel, és szőrszálhasogatás. Nyilván nem tudsz angolul, ezért merül fel ilyen butaság benned. Mondjuk ezzel a hozzáállással úgysem fogsz megtanulni aztán rinyálsz, ha eljutsz a diplomáig, hogy ezért meg azért meg anyuék miatt nincs nyelvvizsgám, ezáltal diplomám sem brühühü.
7/10 anonim válasza:
egyetértek az előzőekkel, tökmindegy melyiket tanulod. pl nálunk mindenki "kent"nek ejti a can't t, a tanár meg mindig közbeordít, hogy "kánt", de senkit sem visz rá a lélek, hogy úgy ejtse
8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Akkor végülis nem sok jelentősége van.
2021. jan. 30. 12:20
9/10 anonim válasza:
Szia! :) Bár már amúgyis eléggé sok választ kaptál gondoltam még egy személyes tapasztalatot megosztok veled. 14 éve tanulom folyamatosan az angol nyelvet, amikor régen elkezdtem hasonlóan álltam én is a dolgokhoz. Engem sem vonzott különösebben a brit kultúra se a akcentus, de nyelv maga igen. És ha őszinte szeretnék lenni felesleges a kettő között óráis különbséget tenni. Nagy részben csak a kiejtés az, ami különbözik. Ha ezt szeretnéd elsajátítani, akkor nézz videókat, sorozatokat, filmeket(nyilván olyat, amiben anyanyelvű amerikaiak beszélnek) úgyis rád fog ragadni. Véleményem szerint önmagában könnyebb az amerikai kiejtés, mint a brit. Tény, hogy az iskolában azt oktatják, nekem legalább 6-7 tanárom volt az évek alatt, a legtöbbet szerettem. Volt, akinek természetesen szép brit kiejtése volt, de volt akinek nagyon erőltetett (ettől még nem rossz tanár csak érződött). Nyilván a kiejtés mellett vannak bizonyos szlengek, kifejezések, amik még különbözhetnek. Én azt gondolom, hogy jó iskolában erre is felhívják a figyelmet. Nálunk úgyanúgy tanították, hogy a birt azt mondja pavement az amerikai meg azt, hogy sidewalk. Több ilyen kis eltérés is van, de ettől függetlenül megértik egymást nyilván. Szerintem, akit önmagában érdekel a nyelv az megtanulja mindkettőt és a későbbiekben meg azt használja, ami éppen eszébe jut vagy amelyiket jobban szereti. A szlangek meg alapból olyanok, amiket szerintem sorozatokból péládul jól lehet tanulni. Nyilván műfaly függő, de szerintem, ha szereted a sitcomokat megér egy próbát, rám nagyon sok minden így ragadt. Tipikus mindennapi párbeszédek, viccek, szójátékok szerinem ebből nagyon jól lehet tanulni. Ha érdekel, akkor van egy youtube csatorna a Learn English With TV Series, ők pont ilyen kis jeleneteket néha dalokat elemeznek ki, zseniális szerintem és még tesztek is vannak. Jó móka és emellett sokat átad. :) A hunglishről az a véleményem, hogy egy létező dolog és sajnos vannak tanárok is, akik így beszélnek, de ez nem azt jelenti, hogyha valakit érdekel a nyelv, akkor ne tudna szép brit vagy akár amerikai kiejtést megtanulni. Én is az amerikai mellett ragadtam meg, én úgy gondolom, ha érdekel meg lehet tanulni akár otthon is. Iskolában/ nyelvvizsgán sose kötöttek belém azért, mert nem azt mondtam, hogy bettör vagy vótör. Félre ne érts, nem azt mondom, hogy anyanyelvi szinten beszélek, de nekem bőven elég volt az, hogy nyelvvizsgán megkérdezték, hogy éltem-e kint amerikában. Szerintem csak tanuld az angolt, amit tanítanak, és ha érdekel az amerikai kultúra, kiejtés, szleng, akkor ezeket otthon nagyon kis egyszerű trükkökkel el lehet sajátítani nem kell hozzá külön tanár. Nyilván minimális önszorgalom igen, de videókat nézni pl alapból szórakoztató és, ha sokat hallod szerintem magadtól már arra fog ráállni az agyad. Remélem tudtam segíteni :) Sok sikert kívánok
10/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm kedves utolsó! :)
2021. febr. 18. 10:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!