Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyi idő alatt lehet megtanu...

Mennyi idő alatt lehet megtanulni angolul majdnem kezdőtől? Nekem az a fontos, hogy értsem ha mondanak valamit, ill filmet vagy angol sport közvetítést megértsek eredetibe, meg hasonlók.

Figyelt kérdés
üdv van előfizum 1 komoly angol oktatós oldalra ill a duolingót is nyomom, a beszéd az nem annyira fontos, igen az se árt tudom, de arra semmilyen online oldal nem tanít meg.Viszont azt mondták ilyen online tanulás után megérthetem ha mondanak nekem valamit, nézhetek filmet eredetibe vagy bármilyen angol videót stb. DE MEDDIG TART eljutni odáig, hogy pl 1 eredetibe nézett sport közvetítést megértsek, úgy hogy azt élvezzemis? (tehát pl 1 baseballon a kommentár is élményt jelentsen) Majdnem nulláról indultam! Iskolából maradt meg bennem ez az, de ennyi. köszi.
2021. aug. 17. 11:26
1 2 3
 21/22 anonim válasza:

Az a szint amire te el akarsz jutni, tehát hogy értsed a natív angol nyelvű sportközvetítéseket, filmeket, sorozatokat embertől függően olyan 1500-2000 óra. De inkább számolj 2000 órával mintsem 1500-al.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a fenti óraszámból kb. 700-800 óra maga az intenzív nyelvtanulás, tehát pl. szavakat tanulsz, kifejezéseket, nyelvtant stb. A többi cca 1000-1200 órát pedig az angol nyelv hallgatására (podcastek, videók) és olvasására (könyvek, cikkek, hírek) használod fel.

Az pedig mar csak kizárólag rajtad múlik, hogy mennyi idő alatt rakod bele az angolba azt a 2000 órát. Van aki belerakja 2 év alatt, van akinek 4 alatt és van aki soha.

2021. aug. 26. 21:44
 22/22 A kérdező kommentje:
köszi utolsó
2021. aug. 31. 13:04
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!