Az iskolában miért nincs szó a kiejtésről nyelvórákon?
Én nagyon nagyon sokáig azt hittem hogy a w és a v ugyanaz a hang. Meg a they a déj a think az tink. Dehát sose lettek elmondva, pedig ezek egyszerűek is. Másnál volt ezekről szó?
Azt megértem, hogy a magánhangzókkal nem csesztetnek... a különbség dead és dad között, a kétféle i és kétféle u hang már sok egy magyarnak.
De azért jó lett volna megismertetni velünk az IPA-t és azzal tanítani a szavakat
#9: Adott egy helyzet, ahol az oktatasi rendszer nem kepes 1 nyelvet se megtanittatni. Es akkor mit csinaljunk? Ja, tanitsunk KETTO nyelvet, szoval essunk 2 szek koze. Ez a tipikus europai perspektiva, ahol az emberek mint egy broken record mondogatjak az idealis elgondolasukat, mint hogy "milyen jo is lenne 2 idegennyelvet beszelni," mikozben a sajat fingjukat szagolva nem veszik eszre, hogy teljesen elrugaszkodtunk a valosagtol.
Ha nagyon kiralyok lennenk angolbol, es a magyar emberek tudnanak kapcsolatot tartani napi szinten a vilaggal, siman mondanam, hogy persze, legyen masodik nyelv. Addig azonban ezt nem tudom tamogatni.
>Másrészt vannak, akiknek nem is angol az első idegen nyelve, hanem (akkor jellemzően) német
Azok lemaradnak az vilagban, mint a borravalo. Ilyen helyzetnek nem szabadna eloallnia. Ha mar osszegyujtjuk, mi a fontos, es azt tanitjuk, akkor a rendszernek kotelessege lenne az angolt kotelezove tenni elso nyelvkent, ha mar a szuloknek nincs annyi eszuk, hogy erre legyen kereslet. Ugyanis de, bizony az angol hasznosabb, mint barmelyik masik nyelv, ez teny, akar tetszik, akar nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!