Van egy kérdésem. Ezt úgy teszem fel, hogy jelzem, sosem jártam Magyaországon iskolában. Mit csináltok ti a nyelvórákon?
Sztem igen, én most vagyok gimnázium 3os, 17 éves, tehát olyan 6 éve tanulom.Sztem helytelenül tanítja némelyik tanár :S szókinccsel kellene kezdeni és utána nyelvtannal, nálunk pl ez a baj.Vagy nyelvtant nem magyarázza el elég érthetően(gondolok itt a passivra a németben)
Rohannak az anyaggal, de természetesen különtanárral és szorgalommal sikerül
Ezen én is szoktam csodálkozni. Én 9.-ben középfokúztam és 11.-ben pedig felső. És 12.-ben pedig egy másik nyelvből középfok. És mindenki azt tudja csak mondogatni, hogy ez azért van mert hűűdehaaa nyelvérzékem van. De nem! Azért mert volt egy jó tanárom és mert képes voltam leülni és szavakat tanulni, ami rohadt unalmas volt, de mit számít az most már.
És vannak osztálytársaim akikkel ugyanazokra az órákra jártunk és nekik még a középfok is hatalmas akadály.
Szóval én sem értem.
p.s.:Te hol jártál iskolába?
Amúgy ez igaz :D
Ez azért van, mert az lett az elterjedt nézet, hogy teljesen normális éveket eltölteni egy nyelv tanulásával. A tanárok is csak húzzák az időt, nagyon lassan haladnak órán, nem teljesítményre mennek, hanem... fogalmam sincs, mire. talán csak az időt akarják tölteni :D
A különtanárhoz járás is humbug, mert én a felsőfokú előtt akartam menni különtanárhoz, és ő is olyan lassan és apránként akart felkészíteni... semmi értelme nem volt.
Aztán otthon tanultam egy hónapot és sikerült a nyelvvizsga :D ennyit erről.
Kedves Kérdező!
Írnál nekem légy szi' egy privát üzenetet? Mert lenne egy pár kérdésem a finn nyelvvel kapcsolatban, amit nagyon-nagyon szeretnék megtanulni, mert hihetetlenül tetszik.
Előre is köszönöm:
a 3. válaszoló :)
Én 14 évig tanultam iskolában a német nyelvet, és még csak egy alapfokú nyelvvizsga sem jött össze.
Nem hiszem, h. azért, mert ennyire hülye lennék. Egyszerűen nem tudnak tanítani a hazai nyelvtanárok + egy 30 fős osztályban nem lehet nyelvet tanulni.
Az ideális egy 5-7 fős csoport szerintem, vagy marad a magántanár, amit sokan meg sem tudnak fizetni. :(
én 13éve tanulok angolt és több tanfolyamon is voltam 1-2hónaposokon heti 5-6óra suliban pedig első évben heti 12angol volt és mégse tudtak megtanítani
tavaly érettségiztem de nem volt nyelvvizsgám azért maradtam most okj-n most is próbálkoztam 6x nyelvvizsgával de a szóbeli már megvan de az irásbeli most se jött össze.úgylátszik vagy nincs hozzá érzékem vagy a tanárok tanítják szarul. mert én szorgalmas vagyok és nem adtam fel. de hogy 6x is megbuktassanak csak a pénzre mennek egyes helyeken.
tanár hibája ilyenkor én már arra fogom....
Szerintem részben a tanárok hibája, részben a diáké.
Én most 19 éves, első éves egyetemista vagyok.
4.-ben kezdtem játékos angollal, 5.-től kötelező angol. 1-2 évemet az ált. suliba is elrontották már azzal hogy külön csoportokat alakítottak ki, aztán vissza mindent, utána megint külön csoport.... hülyén szervezték ment, egy csomó tudásom elúszott... mert mindent elfelejtettem. ilyen részen a tanárok és az oktatás a hibája.
viszont mikor jött a 11. és úgy gondoltam hogy nekem kell nyelvvizsga, bizony fogtam magam és leültem rendesen a tk mellé, tanultam a szavakat és őrült módjára nem csináltam mást egy EGÉSZ NYÁRON csak angoloztam. meglett a gyümölcse: elsőre sikerült a nyelvvizsgám!!
Kitartás, szorgalom is ugyanúgy belejátszik ebbe. Most két nyelvet tanulok, oroszt már egy éve, és nemrég kezdtem el önszántamból a spanyolt is.
Szóval ebből az egészből azt akartam kihozni, hogy bizony a középsuliba az osztálytársaim letojták magasról az angolt, míg órák előtt csinálták meg gyorsan a házit, nehogy minuszt kapjanak, és otthon ki se nyitják addig mit várnak???? szájukba repül a nyelvvizsga vagy mi??? ha valaki nem tanul, nem készül rendszeresen, ne csodálkozzon hogy semmit nem ér el!
Te pedig kedves kérdező, örülök hogy neked ilyen jól ment minden :-) itthon kicsit nehezebb az élet :-))
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!