Van egy kérdésem. Ezt úgy teszem fel, hogy jelzem, sosem jártam Magyaországon iskolában. Mit csináltok ti a nyelvórákon?
Figyelt kérdés
Félre ne értsetek semmi felvágás, nagyképűség nincs a kérdésemben. Minden második ember azért nem tudja átvenni a diplomáját mert nincs nyelvvizsgája. De könyörgöm ők 25 év körüliek, akik általános iskolában , kb 10 éves koruk óta kezdik az idegen nyelvet tanulni. Mit csináltok ti 15 évig, hogy egy középfokút nem sikerül összehozni? És hatalmas összegeket kell nyelvtanárra költeni ? Ennyire rossz az idegennyelv oktatás ????2010. máj. 18. 18:40
11/12 anonim válasza:
na igen sztem is inkább a diákok hibája h nincs nyelvvizsga...
az iskola meg sztem annyit tehetne a "kedvcsinálásért" hogy kifizeti a (sikeres) nyelvvizsgát. bár ez túl szép lenne...
12/12 anonim válasza:
Mi most "tanuljuk" 3. éve az angolt, de elmondhatom, hogy a tudásom megegyezik azzal a szinttel, mikor még csak németet tanultam. A legelső óra azzal telt, hogy felírták az abc-t, követkerő órán már 10 szó, és egy hónap sem kellett, és eljutottunk arra a szintre, hogy napi egy oldalnyi szó. Ráadásul a kiejtést meg sem tanuljuk hozzá rendesen. Egy hét alatt 3 igeidőt átvettünk, meg hasonló rohamléptű tempóban haladtunk, úgy, hogy a szavakat kiejteni sem tudtuk. A dolgozatok mind X-elősek, vagy alá kell húzni a jó választ, amiből mindenki csak tippeli, hogy mi a jó megoldás. Nemrég vettünk egy témát, amiből feleltem, kettest kaptam rá, pedig egy órán keresztül csak azt a szöveget tanultam, csakhogy szóbeli felelésnél csak makogni tudok. És nem én vagyok vele az egyetlen sajnos. Németből kicsit már jobb a helyzet, azt 4-es korom óta tanulom, de még most csináltuk meg előrehozottan az érettségit, ami meg nem sikerült túl jóra, főleg azért mert sok ismeretlen szó volt benne. Előtte tanárral csak a nyelvtant vettük át, szóbelire meg úgy készülünk, hogy megvannak a témák, és azt mindenki magolja be. Osztálytársam egy mukkot nem ért abból amit mond, de a tanár 5-öst ad neki felelésre, nekem meg 3-ast, mert hogy szerinte lassan mondom, és nincsenek benne bonyolult nyelvtani dolgok, kevés passzívot használok, stb... Ezen a szinten már ott tart az osztály, hogy utáljuk a nyelv órákat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!