Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » 40 évesen nem késő még elkezde...

40 évesen nem késő még elkezdeni nyelvet tanulni?

Figyelt kérdés
Zavar hogy a magyaron kívül nem beszélek semmilyen nyelvet.Angolból az alap szavakat értem,de az kevés.Valakit nem zavar,hogy nem beszél idegen nyelvet,nem is hiányzik neki,de engem mindig is zavart.

2021. júl. 17. 19:32
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
20 éve szerettem volna angolul beszélni, sulin kívül jártam tanfolyamokra, magántanárral is próbálkoztam, de a nyelvérzékem a 0-val egyenlő. Írásban úgy ahogy ment a dolog, de a beszédet sosem értettem. Aztán olyan munkahelyeim voltak, ahol nem kellett, így nem hiányzott. Most munkanélküliként látva a hirdetéseket, sok helyre kérik, érződik a hiánya, de egyfelől öregnek érzem magam hozzá, és az elmúlt évek alatt a nyelvérzékem sem lett jobb.
2021. júl. 17. 20:03
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Én 60 évesen kezdtem angolul tanulni, most, pár évvel késöbb B2 szinten vagyok
2021. júl. 17. 20:06
 13/19 A kérdező kommentje:
Lehet jobb lenne ha én is határon túli magyar lennék.Erdélyi magyar ismerőseim anyanyelvi szinten beszélik a románt is a magyar mellett.Szlovákiában élő magyar ismerőseim ugyanolyan jól beszélik a szlovákot mint a magyart.Két nyelvet kapásból beszélnek.
2021. júl. 17. 20:06
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Még böven idöben vagy a nyelvtanulással
2021. júl. 17. 21:32
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Már hogy a fenébe lenne késő?

Sőt, most talán jobban is menne, mint gyerekként, mert akkor nem érdekelt.

Ha most érdekel és lelkes vagy, könnyebben is fog menni.

2021. júl. 17. 22:38
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha úgy érzed, hogy 10-15 évet még várhatóan élni fogsz, akkor simán megéri megtanulni egy új nyelvet. Egy 70 évesnek is ezt mondanám, akkor is, ha az angolt már beszéli. Nemhogy egy 40 évesnek a mai világ még mindig elsőszámú nyelvét. Apám 50+os kamionsofőrként vezetés közben hallgatott hanganyagokból tanult angolul (a nulláról indult), 1-2 hónap után már büszkén újságolta, hogy nem csak értett valamennyit az étkezőben mellette tanácstalankodó külföldiek beszélgetéséből, de tudott nekik segíteni ételt választani a magyar nyelvű menüből.
2021. júl. 18. 03:34
 17/19 BringaManó ***** válasza:
100%

Sosem késő, sőt! Van, aki pusztán az agya "edzésben tartásáért" is belekezd egy új nyelvbe, akár idősen is.

(Az agyunk is olyan, mint a testünk: minél jobban, minél tovább edzésben tartjuk, annál lassabban épül le. Szóval nemhogy nem árt, de még javasolt is! :-)

2021. júl. 18. 09:00
 18/19 anonim ***** válasza:
78%
Nem, de ha eddig nem tudtad magad rávenni akkor alapos terv kell. Kitartás meg főleg. A nyitottság nem ettől fog megjönni, de egy nyelvtanfolyam sokat segíthet. :)
2021. júl. 20. 22:44
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem késő, de nem könnyű. A lényeg, hogy ne a régi buta gondold ki magyarul, fordítsd le iskolát tanuld, hanem a gondolkodj az adott nyelven, fogalmakban, egész mondatokban módszert. Akkor is kell szavakat tanulni. De nem magyar szó-angol szó párokat tanulunk, hanem angol szó és a hozzá tartozó gondolat, kép, érzés, és végül a magyar jelentése. Majd uez kifejezésekkel. És sajnos itt is kell nyelvtan, nem lehet megúszni. Én is 30+ évesen tanultam meg angolul. Tárgyalási szinten beszélek, megértem az élő beszédet bármilyen témában a legtöbb akcentusban. Egy született nyelvi tehetségtelenség vagyok, am. Komoly. Sokat küzdöttem érte, gyereként ennyi erőfeszítéssel sokkal többre jutottam vna. Aki gyerekként tanul, annak jobb lesz a nyelvérzéke, de tapasztalataim szt ők sem beszélnek nálam jobban, ha nem használják a nyelvet napi szinten.
2021. júl. 24. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!