Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mi kell (papírok, végzettség)...

Mi kell (papírok, végzettség) ahhoz, hogy külön órákat tartsak angol nyelvből?

Figyelt kérdés
Főként fiatalabb gyerekek részére, esetleg nyelvvizsga előkészítőt is.

2021. júl. 5. 09:38
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
0%
#19, ezek oltárian felesleges dolgok. Az sem volt helyes, hogy a Szellőpityu azt mondta: A lángoló buszt több arra haladó autós felvette. De vajon te nem érted, miről szólt a mondat? Én igen. Mint ahogy a beszéltetve volt-ról is tudom, ki volt ennek a szenvedő alanya.
2021. júl. 5. 12:59
 22/43 anonim ***** válasza:
19%

20: Tudsz róla, hogy mire valaki kikerül az egyetemről, már letöltött 2-3 évet gyakorlóiskolában, megszerzett a diplomájához egy gyakorlati jegyet, és a képzésének szerves része volt a módszertan is? Valamint hogy kezdő gyakornokként az első munkahelyén is órákat látogat, illetve kollégák is áthallgatnak hozzá, szaktanácsokkal segítik? Meg hogy az iskola egy intézmény, aminek rendszere van? Meg hogy kezdőként vannak hiányosságai, ez oké, de vannak az öregek akik segítik a fejlődésben, és legalább világosan látja, miben fejlődjön.

Miközben a valahonnan jöttment, aki állítja saját magáról, hogy a SAJÁT megítélése szerint profi mindkét nyelven, és az oktatás módszertanában is otthon van, mindeközben nincs külső kontrollja, csak annyival okosabb hogy élből gyűlöli a tanárokat, ezért képzeli okosabbnak magát??

Na erre mondom én, hogy én meg szívsebésznek "érzem magamat", és mivel senki nem tanította meg tételesen, hogy miért nem vagyok szívsebész (igaz hogy csak azért, mert sose dolgoztam kórházban, ahol pontos konkrét hiányosságaimra rá tudnának mutatni, de ezt a részét meg se hallom,) így SZERINTEM nincs is ezzel baj, én tulajdonképpen szívsebész vagyok, csak ez a hölye bürokrácia nem ismeri el, de ház ez csak fontoskodás a papírokkal meg végzettségekkel. Ezért légyszíves feküdj már a késem alá, jóvanazúgy.

A kontárokat minden szakmában kivetik. Akkor is ha nem hajlandó érteni, mi az hogy "kontár".

2021. júl. 5. 13:13
 23/43 anonim ***** válasza:
46%

20: Na ne röhögtess már, hogy egy tanárképzőn minden egyebet tanítanak, csak azt nem, hogy hogyan kell tanítani! Akkor mivel telik az a sok év???

21: Nem az a lényeg, hogy értem-e. Én értem, ill. érteni vélem, hiszen magyar az anyanyelvem, és sejtem, hogy Kérdező hibásan fogalmazott. Arra utaltam, hogy egy ilyen jellegű hiba egy angol nyelvű oktatóanyagba nem csúszhat bele, mert ott összezavarja a tanulót: Kiről beszél E/3-ban? Ha magáról, akkor szabályos ilyen esetben E/3-at használni? Vagy tán kell is? Az utolsó, amire a nyelvtanuló gondolna, hogy elírta a tanár, hiszen megbízik benne és feltételezi, hogy átnézi a munkáját, mielőtt kiadja a kezéből. De ezen a ponton oda a bizalom, hiszen felmerül: vajon máshol is hülyeségeket írt le az anyagban?

Szerintem az nem elfogadható hozzáállás, hogy "mindegy mit és hogyan mondasz, majd a hallgató kitalálja, mit akartál mondani, ne foglalkozz az ilyen nyelvtani dolgokkal!"

22: Teljesen egyetértek, tőlem zöldet kaptál, nem mintha számítana a kontárok piros áradatával szemben...

2021. júl. 5. 13:32
 24/43 anonim ***** válasza:
100%
Inkább választanék a gyerekemnek egy "alulképzett jöttment", de anyanyelvi beszélőt, mint egy olyan diplomés tanárt, aki max. két hétre turistaként járt az adott nyelvterületen.
2021. júl. 5. 13:42
 25/43 anonim ***** válasza:
0%
24.: Én 8 évet éltem külföldön, konkrétan az Egyesült Államokban egy teljes évet. Ha nem szólalok meg magyarul, senki nem jön rá, hogy nem az angol az anyanyelvem. Akkor nekem már engedélyezed, hogy tanítsam az angolt? Vagy inkább továbbra is az alulképzett jöttmentet választod, aki nem hogy tanár de még nyelvtanuló sem volt, ergó még diák oldalról sem tudja, mit jelent a nyelvtanulás? Mondjuk egy dokkmunkást, aki világ életében többet káromkodott mint kommunikált, de az igaz, hogy azt kizárólag angolul. Az 500 szavas szókincsével, abból 300 káromkodás vagy szleng, na de akkor is, nadenadenadehát neki az angol az anyanyelve, akkor meg mindent tud.
2021. júl. 5. 13:56
 26/43 anonim ***** válasza:
100%

#25:

Szerinted minden magyarországi angol nyelvtanár éveket él a nyelvterületen?

Honnan veszed, hogy a kérdező tanulatlan dokmunkás?

2021. júl. 5. 14:18
 27/43 anonim ***** válasza:
100%
Hogyne, 2-3 év gyakorlóiskolában, a képzés szerves része a módszertan meg gyakornokként szaktanácsokkal segítenek a kollégák :D Hol élsz, ne haragudj :D Igen, voltak szakmódszertannal foglalkozó óráim, amit jellemzően olyan doktoranduszok tanítottak, akik nem tanári képzésben vettek részt és soha nem tanítottak, csak a PhD képzés keretei között kezdtek el tanítani az egyetemen (az egyetemi tanáraim nagy része is magyarosan beszélt amúgy, nemhogy mi). Voltunk persze az egyetem alatt is pl. hospitálni, amikor adott esetben a szakunktól teljesen különböző órákra ültünk be (pl. voltam olasz órán úgy, hogy nem beszélek olaszul... hasznos volt és sokat értettem belőle nyilván). Volt önkéntes gyakorlat, amikor én pl. tanodában voltam és gyakorlatilag bedobtak a mély vízbe, hogy akkor ott vannak a gyerekek, tessék őket korrepetálni... Egyedül az összefüggő iskolai gyakorlatot tudom megemlíteni, mint hasznos tapasztalat. Ugyanakkor maga az egyetem egyáltalán nem adott nekem annyit, mint azt vártam. Elméleti képzést kaptunk, magyarul a választott szaknak megfelelő területről voltak óráim 6 éven át (én is nyelves voltam, szóval tanultam törit, nyelvészetet, irodalmat, társadalomtudományos tárgyaim is voltak és minden egyéb, aminek amúgy köze nincsen konkrétan a tanításhoz). Nem mondom, hogy az haszontalan volt, sőt, de én tartom magam ahhoz, hogy már végzett tanárként kezdtem el megtanulni azt, hogy hogyan tudok tanítani. És nem, nem segített nekem senki, ugyanazt várták el tőlem is kezdőként, mint bármely más kollégától.
2021. júl. 5. 14:26
 28/43 anonim ***** válasza:
0%
24: Itt az a kérdés, hogy Kérdező anyanyelvi beszélő-e, vagy csak annak tartja-e magát. Abból amit leírt, az utóbbi tűnik valószínűbbnek.
2021. júl. 5. 15:05
 29/43 anonim ***** válasza:
22%
#28: Jó, hát ezt nem tudjuk leellenőrizni, de ha netán sor kerül rá, akkor majd elmeséli, hogy magyar anyától, angol apától született, Liverpoolban nőtt fel, vagy a magyar mama és olasz papa közös nyelve az angol volt a békásmegyeri lakótelepen.
2021. júl. 5. 17:20
 30/43 anonim ***** válasza:
0%
Meg utána az is kérdés, hogy még ha történetesen anyanyelvű is, abból hogyan következik, hogy van olyan képzett, mint egy tanár. (mert attól hogy anyanyelvű, még yimán lehet dokkmunkás vagy bármi más is. )
2021. júl. 5. 17:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!