Mi kell (papírok, végzettség) ahhoz, hogy külön órákat tartsak angol nyelvből?
20: Tudsz róla, hogy mire valaki kikerül az egyetemről, már letöltött 2-3 évet gyakorlóiskolában, megszerzett a diplomájához egy gyakorlati jegyet, és a képzésének szerves része volt a módszertan is? Valamint hogy kezdő gyakornokként az első munkahelyén is órákat látogat, illetve kollégák is áthallgatnak hozzá, szaktanácsokkal segítik? Meg hogy az iskola egy intézmény, aminek rendszere van? Meg hogy kezdőként vannak hiányosságai, ez oké, de vannak az öregek akik segítik a fejlődésben, és legalább világosan látja, miben fejlődjön.
Miközben a valahonnan jöttment, aki állítja saját magáról, hogy a SAJÁT megítélése szerint profi mindkét nyelven, és az oktatás módszertanában is otthon van, mindeközben nincs külső kontrollja, csak annyival okosabb hogy élből gyűlöli a tanárokat, ezért képzeli okosabbnak magát??
Na erre mondom én, hogy én meg szívsebésznek "érzem magamat", és mivel senki nem tanította meg tételesen, hogy miért nem vagyok szívsebész (igaz hogy csak azért, mert sose dolgoztam kórházban, ahol pontos konkrét hiányosságaimra rá tudnának mutatni, de ezt a részét meg se hallom,) így SZERINTEM nincs is ezzel baj, én tulajdonképpen szívsebész vagyok, csak ez a hölye bürokrácia nem ismeri el, de ház ez csak fontoskodás a papírokkal meg végzettségekkel. Ezért légyszíves feküdj már a késem alá, jóvanazúgy.
A kontárokat minden szakmában kivetik. Akkor is ha nem hajlandó érteni, mi az hogy "kontár".
20: Na ne röhögtess már, hogy egy tanárképzőn minden egyebet tanítanak, csak azt nem, hogy hogyan kell tanítani! Akkor mivel telik az a sok év???
21: Nem az a lényeg, hogy értem-e. Én értem, ill. érteni vélem, hiszen magyar az anyanyelvem, és sejtem, hogy Kérdező hibásan fogalmazott. Arra utaltam, hogy egy ilyen jellegű hiba egy angol nyelvű oktatóanyagba nem csúszhat bele, mert ott összezavarja a tanulót: Kiről beszél E/3-ban? Ha magáról, akkor szabályos ilyen esetben E/3-at használni? Vagy tán kell is? Az utolsó, amire a nyelvtanuló gondolna, hogy elírta a tanár, hiszen megbízik benne és feltételezi, hogy átnézi a munkáját, mielőtt kiadja a kezéből. De ezen a ponton oda a bizalom, hiszen felmerül: vajon máshol is hülyeségeket írt le az anyagban?
Szerintem az nem elfogadható hozzáállás, hogy "mindegy mit és hogyan mondasz, majd a hallgató kitalálja, mit akartál mondani, ne foglalkozz az ilyen nyelvtani dolgokkal!"
22: Teljesen egyetértek, tőlem zöldet kaptál, nem mintha számítana a kontárok piros áradatával szemben...
#25:
Szerinted minden magyarországi angol nyelvtanár éveket él a nyelvterületen?
Honnan veszed, hogy a kérdező tanulatlan dokmunkás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!