Miért fáj egyeseknek hogy idén is van nyelvvizsga amnesztia?
#31:
gimnáziumban heti három órában 3 év alatt jutottam el középfokra oroszból, nulláról kezdve. Persze, mert 11.-ben novembertől májusig minden szombat délelőttömet nyelvtanulással töltöttem.
Értem én hogy könnyebb az oktatást meg mindenki mást hibáztatni, de azért nah.
Lelki szegény lehettsz. Nem mindenkinrk megy az idegen nyelv!
Ez meg egy akkora baromság, amit írtál, hogy ne legyen diplomás mikor mrg a szakmájába jól teljesít...
30-asnál van a pont. Köszönhetően az Orbán-kormánynak, a magyar diploma tovább értéltelenedik. Most már olyan mihasznák is kaphatnak diplomát, akik még egy ѕzаrоѕ nyelvvizsgát se tudnak letenni. A következő az érettségi lesz, meg a 8 általános? 🤦♂️
Kis ország vagyunk, elengedhetetlen egy minimálisan középszintű angol (vagy legalább német) nyelvtudás. Egy vicc az olyan “diplomás” “szakember”, aki makogni sem tud, ha külföldivel találkozik.
#33:
Ha valakinek nem megy az idegen nyelv, akkor annak nem kell diplomásnak lenni. Ez nem közoktatás, nem kötelező senkinek sem egyetemre járni, nagyon szépen meg lehet élni szakmából is.
Azt csak zárójelben említem meg, hogy a nyelvvizsga-amnesztiát a jelentkezéskor nem lehetett tudni előre. Magyarul, volt X darab felvételiző, aki tisztában volt vele hogy neki nem megy a nyelvtanulás és mégis belevágott az egyetemi tanulmányokba. Mire számít az ilyen, de tényleg?
Tehát ha valakinek nem megy annyira jól a nyelv az nem járjon egyetemre meg ne legyen diplomás mert te azt mondtad igaz?
39#
Eddig is van egy követelmény amit teljesíteni kell a diplomához nem azzal van a baj hogy kell nyelvvizsga hanem az hogy rosz a nyelvoktatás az országban és vannak akik pl diszlexia miatt mentesülnek a nyelvizsga alól (szerintem ez helyes) mindig lesz egy olyan diplomás aki nem tud annyira jól egy másik nyelvet vagy nincs nyelvizsgája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!