Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért fáj egyeseknek hogy...

Miért fáj egyeseknek hogy idén is van nyelvvizsga amnesztia?

Figyelt kérdés
Én is beleestem ebbe és kifejezetten jól jött mert a munka amit dolgozni fogok oda nem kell a nyelv és sajnos a vírus miatt kevesebb volt a lehetőség is.
2021. júl. 4. 22:04
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
88%
10. Nem hiszem, hogy 3 nyelvvizsgát tettél tisztán órai tanulással gimiben. Eleve nincs annyi nyelvóra.
2021. júl. 4. 23:16
 12/47 anonim ***** válasza:
77%
Mert így is a béka segge alatt van a magyarok nyelvtudása. Egy felsőfokú végzettséggel rendelkező ember meg úgy kapja meg a diplomáját, hogy nem beszél egy idegen nyelvet se? Kicsit nonszensz..
2021. júl. 4. 23:18
 13/47 anonim ***** válasza:
50%
Mert a magyar egy irigy, “szenvedjel te is” nepseg.
2021. júl. 4. 23:29
 14/47 anonim ***** válasza:
50%

Pedig így volt. Az első nyelvet általánosban tanultam meg, de gimiben tettem nyelvvizsgát, szóval végülis nem gimiben kezdtem 0-ról. Gimiben annyit tettem hozzá ehhez a nyelvhez, hogy eljártam fakuktációra, hogy szinten tartsam vagy kevésbé felejtsem el a vizsgáig.

Nyelvóra pedig hetente 5 van az első nyelvből és 3 a második nyelvből. Két év után pedig csere. Plusz lehet bejárni faktra, jártam is a vizsgák előtt pár hónapot.

Nyilván tanultam otthon is: megírtam a házit stb.

2021. júl. 4. 23:30
 15/47 anonim ***** válasza:
77%

Én diplomás vagyok de nekem például nem fáj, meg nem is irigylem azoktól akik ezzel jól jártak.

Csak nehezemre esik felfogni a miértjét, valamint az is zavaró, hogy mindenki másnak bele kellett ölni az időt és a pénzt, de a mostani jelentkezőknek valamiért meg nem.

Tavalyi dolgot sem értem. Oké, engedjük felvételizni nyelvvizsga nélkül a diákokat ebben az évben, majd diploma átvételéhez bemutatják a nyelvvizsgát. Ellenben mi történt? Még az is megkapta a diplomát aki vagy 20 éve egy alapfokút sem tudott kinyögni :D

Most akkor tessék már eldönteni. Vagy töröljék el az egész nyelvvizsga kötelezettséget az egyetemre való bejutáshoz, hisz úgyis elvesztette jellegét, vagy mindenkinek 20 évre fizessék vissza a nyelvvizsga árát is.

Nem mintha olyan sokat érne az az B2, de még a C1 nyelvvizsga is, amikor olyan az oktatás minősége, hogy még egy kenyeret sem tudnak a diákok kikérni éles helyzetben.

A kormány csak halmozza a felesleges lépéseket, amiknek tényleg semmi értelme.

2021. júl. 5. 00:42
 16/47 A kérdező kommentje:

Abban azért egyetértünk, hogy a tavalyi inkább nem volt fair aki úgy kapta ki, hogy több évtizede bent volt a diplomája?!

Ami most bevezettek azért volt indok rá. (Most tegyüknfélre, hogy jogos e vagy sem)

2021. júl. 5. 00:58
 17/47 anonim ***** válasza:
60%

10 éve végeztem, tavaly kaptam meg a diplomámat. Egyáltalán nem zavar, hogy nem tettem le a nyelvvizsgát eddig, sőt nem is akartam. Egy napot sem szándékozom a végzettségemben dolgozni mert nem akarok mellette éhen halni ráadásul menet közben rájöttem, hogy mindaz nem az én világom. Úgyhogy ment a szekrénybe a diploma. Majd jó lesz valamire. :D

Ellenben elkezdtem tanulni a nyelvet mert más terveim lettek közben és lehet még használnom is kell.

2021. júl. 5. 01:26
 18/47 anonim ***** válasza:
37%
jövőre is lesz amnesztia?
2021. júl. 5. 01:37
 19/47 anonim ***** válasza:
78%
#17 Nem cink, hogy csak azért vagy diplomás mert 10 év alatt már a kormány is megsajnált és elengedte a diploma egyik fő feltételét?
2021. júl. 5. 01:56
 20/47 anonim ***** válasza:
34%

#19, egyáltalán nem. Mert nem érdekelt az egész diploma, a nyelvvizsgába energiát még nem akartam emiatt tenni. Úgyhogy végül meglett hiába nem akartam. :D

NNem kértem a kormányt hogy engedje el a nyelvvizsgát dehát látod mi lett belőle.

2021. júl. 5. 02:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!