Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik a könnyebb nyelv, a...

Melyik a könnyebb nyelv, a spanyol vagy az olasz?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Németül 7, angolul pedig már 3 éve tanulok, most szeretnék egy harmadik idegennyelvet is (csak megalapozni, majd tovább tanulni). Ezalatt azt értem, hogy videókat néznék, hogy tudjak valamit, később pedig nyelvtanárhoz is elmennék. A célom ,,csak,, az alapfokú nyelvvizsga, csak a pluszpontok miatt a későbbiekben. Az érdekelne, hogy melyik a könnyebb nyelv német és angol után, nem a szépség vagy a fontosság alapján választanák, ami tudom, hogy nem a legjobb, de nem hiszem egyébként sem, hogy nagyon használnám. Szívesen fogadok más nyelveket is! (Ami nem az eszperantó, mert olyat szeretnék, ami nem kitalált nyelv, és a holland, mert félek ,hogy keverném a némettel) Várom a tapasztalatokat, és esetleg youtube csatornákat (ahol az alapoktól kezdenek) előre is köszönöm.

2021. jún. 16. 16:07
 1/9 anonim ***** válasza:
84%
Milyen szinten vagy angolból és németből? Azért kérdezem, mert ha csak a pluszpontokra hajtasz, lehet, hogy jobban megéri a meglévő nyelvtudásod fejleszteni, mint egy teljesen új nyelvbe kezdeni, hiszen alapfokú nyelvvizsgára nem adnak pluszpontot. (Középfokú nyelvvizsgáért 28, felsőfokúért 40 jár, de bármennyi nyelvvizsgád van, 40 többletpont a maximum amit kaphatsz.)
2021. jún. 16. 16:48
 2/9 anonim ***** válasza:
67%
Egyetértek az egyessel, én inkább angolból és németből felsőfokút csinálnék. Ezerszer hasznosabb, mert jól megtanulod a két nyelvet, pontot ugyanúgy hoz.
2021. jún. 16. 16:54
 3/9 anonim ***** válasza:
50%
A spanyol a leghasznosabb, rengetegen beszélik és egész Latin-Amerika kinyílik előtted
2021. jún. 16. 17:19
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm, azt nem tudtam, hogy az alapra nem jár pont.

Ha például mindkettőből lenne egy egy középfokom, az 56 pont, vagyis több mint 40, ilyenkor ezt mind megkapnám, vagy csak 40-et?

2021. jún. 16. 17:31
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Csak 40-et.
2021. jún. 16. 17:35
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nyelvvizsgabol MAXIMUM 40 pont szerezheto, szoval ha lenne vagy 8 felsofokud, se kapnal tobbet, mint az aki 1 felsofokuval rendelkezik vagy 2 kozeppel
2021. jún. 16. 18:46
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2021. jún. 16. 18:58
 8/9 anonim válasza:
100%

3-as oké,hogy kinyílik de egy átlag magyar mikor megy oda dolgozni havi 100-200 dollárokért?

Nem kötekedés meg semmi csak mindig felhozzák pl a franciánál Afrikával kapcsolatosan de a spanyol,portugál kb ugyanaz a kategória ebből

2021. jún. 17. 22:25
 9/9 anonim ***** válasza:

Magyarországon a l..szt a spanyol a hasznosabb. Kit érdekel myen nyelven beszélnek a drogok és szappanoperák hazáiban. Ellenben Olaszország fontos külkereskedelmi partnerünk, nem egy olasz cég van Magyarországon.

Nekem csak azért hasznos a spanyol, mert az USA-ban élek egy déli államban, ráadásul a férjem latino származású.

2021. jún. 28. 07:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!