Ezentúl kell nyelvvizsga a diplomához?
ma 18:20
Euroexam B2 nyelvvizsga, 0 tételsor, 90%, csak a levélben rontottam, mert mivel soha, ismétlem soha nem tanultam angolt (németes voltam mindig) nem tökéletes a nyelvtanom. Ha az is ok lett volna, akkor 95-100% között lett volna.
Meg is lepődtem, hogy a nyelvvizsga ilyen bullshit. Aki ezt nem tudja letenni, annak ne is legyen diplomája.
ma 07:12
Kifogás.
Én mérnökinfot végeztem 3 műszak mellett dolgozva, 5-ös átlaggal, egyik nyáron letettem gyorsan az angol nyelvvizsgát úgy, hogy egész életemben németet tanultam én is, és még második nyelvként se angolt.
Az angol világnyelv, mindenhonnan befolyásol téged. Ha 20 éves korodra nem sikerül angolul megtanulnod annyira, hogy le tudj tenni egy középfokút, akkor ott bajok vannak.
Az mellesleg engem nem érdekel, hogy még nincs nyelvvizsgád. Végezd el az egyetemet, szerezd meg, kapd meg a diplomádat. Ezzel nincs semmi baj. A baj azzal van, hogy úgy osztogatják már a papírt mint a cukrot, és minimális elvárásokat nem képesek az emberek hozni érte.
Azért a német sem ördögtől való. Nekem sem az angol volt az első nyelvem, de nem is a német. Gimiben angol mellett tanultam második nyelvként németet. Az első két évben borzalmas tanárom volt, semmit nem tanultam. Harmadik évben pedig épp angolra és az általánosban tanult nyelvre koncentráltam, hogy azokból legyen érettségim, nyelvvizsgám stb. Érettségi utáni nyáron (még gyorsan egyetem előtt, még mielőtt elfelejtem) letettem a német nyelvvizsgát is. Nem volt magántanárom. Nem volt különleges nyelvi osztály az osztályom. Nem vagyok nyelvzseni, teljesen reál beállítottságú vagyok.
Én értem, hogy nem mindenkinek jön össze 3 nyelvvizsga érettségire, de azért egy nem lehetetlen. Ha mégis, akkor tudja, hogy egyetemen erre is figyelni kell, nincs ezzel gond. De ezek csak kifogások.
Időd arra van, amire akarod, hogy legyen.
A nyelvvizsga árát pedig visszakapod. Ráadásul ugye az emelt érettségi is nyelvvizsgát ad, amit ha időben csinálsz ingyen van.
ma 20:01
Nem érdekel senkit, egy láb nélküli ember se legyen olimpikon.
Én például színtévesztő vagyok, nem lehetek sokminden emiatt. Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!