Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ezentúl kell nyelvvizsga a...

Ezentúl kell nyelvvizsga a diplomához?

Figyelt kérdés
2021. máj. 25. 13:14
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
28%

ma 18:20

Euroexam B2 nyelvvizsga, 0 tételsor, 90%, csak a levélben rontottam, mert mivel soha, ismétlem soha nem tanultam angolt (németes voltam mindig) nem tökéletes a nyelvtanom. Ha az is ok lett volna, akkor 95-100% között lett volna.

Meg is lepődtem, hogy a nyelvvizsga ilyen bullshit. Aki ezt nem tudja letenni, annak ne is legyen diplomája.

2021. máj. 25. 18:32
 22/27 anonim ***** válasza:
25%
#19 nekem diétáról kellett volna írnom... hát lövésem sincs mi az, magyarul sem tudnék róla mit mondani, csak annyit, hogy nem diétázok, és szabadon ehetek zsíroskenyeret, süteményt ésatöbbi ésatöbbi, persze érintve a kritériumokat és nyelvtanilag helyesen, humorosan. Nem kell túlkomplikálni. A javítók is unják a sablonszövegeket, még szmájlit is kaptam.
2021. máj. 25. 19:19
 23/27 anonim ***** válasza:
75%
21es, nem mindenkinek angol az első nyelve,német sokkal nehezebb, de tök természetesnek veszed, hogy abból kellett nyelvvizsgáznod, engem a szüleim kiskoromban némere irattak, kb most meg szívok, sokkal könnyebb lenne az angol, de egyetem (sote) mellett nincs időm már "váltani". Nyáron köteező gyakorlataim vannak, szorgalmi meg vizsgaidőszak szörnyen nehéz, melyik zh vagy vizsga mellett tegyem le, elmondanád? A bejutáshoz 2 emelt kellett,én humánról váltottam érdeklődésikört, teljesen egyedül készültem fel 0-ról, bocsi hogy nyelvvizsga már nem fért bele, nem tudtam mindent kijavítani, amit a középsulis tanáraim kb csináltak, mert mi csak "általános" tagozat vltunk kb leszartak minket tanítani. VALAKI NEM AZÉRT NEM TUDOTT NYEVVIZSGÁZNI, MERT NEM MENNE, HANEM IDEJE,MEG PÉNZE NINCS, MIÉRT OLYAN NEHÉZ EZT MEGÉRTENI? Diploma után persze, hogy leraknám, sőt akkor végre angolra tudnék rámenni, s nem a németre, ami a mai világban sokkal hasznosabb.
2021. máj. 28. 07:12
 24/27 anonim ***** válasza:
18%

ma 07:12

Kifogás.

Én mérnökinfot végeztem 3 műszak mellett dolgozva, 5-ös átlaggal, egyik nyáron letettem gyorsan az angol nyelvvizsgát úgy, hogy egész életemben németet tanultam én is, és még második nyelvként se angolt.

Az angol világnyelv, mindenhonnan befolyásol téged. Ha 20 éves korodra nem sikerül angolul megtanulnod annyira, hogy le tudj tenni egy középfokút, akkor ott bajok vannak.

Az mellesleg engem nem érdekel, hogy még nincs nyelvvizsgád. Végezd el az egyetemet, szerezd meg, kapd meg a diplomádat. Ezzel nincs semmi baj. A baj azzal van, hogy úgy osztogatják már a papírt mint a cukrot, és minimális elvárásokat nem képesek az emberek hozni érte.

2021. máj. 28. 18:59
 25/27 anonim ***** válasza:
0%

Azért a német sem ördögtől való. Nekem sem az angol volt az első nyelvem, de nem is a német. Gimiben angol mellett tanultam második nyelvként németet. Az első két évben borzalmas tanárom volt, semmit nem tanultam. Harmadik évben pedig épp angolra és az általánosban tanult nyelvre koncentráltam, hogy azokból legyen érettségim, nyelvvizsgám stb. Érettségi utáni nyáron (még gyorsan egyetem előtt, még mielőtt elfelejtem) letettem a német nyelvvizsgát is. Nem volt magántanárom. Nem volt különleges nyelvi osztály az osztályom. Nem vagyok nyelvzseni, teljesen reál beállítottságú vagyok.

Én értem, hogy nem mindenkinek jön össze 3 nyelvvizsga érettségire, de azért egy nem lehetetlen. Ha mégis, akkor tudja, hogy egyetemen erre is figyelni kell, nincs ezzel gond. De ezek csak kifogások.

Időd arra van, amire akarod, hogy legyen.

A nyelvvizsga árát pedig visszakapod. Ráadásul ugye az emelt érettségi is nyelvvizsgát ad, amit ha időben csinálsz ingyen van.

2021. máj. 28. 19:48
 26/27 anonim ***** válasza:
60%
Irgalmatlanul sokat jelent az, hogy valakinek tökéletes a hallása, vagy nem. A nyelvoktatás szinte kivétel nélkül beszélgetéseken, szövegelésen, magnózáson alapul. Akinek a saját anyanyelvét is kihívás olykor megérteni, annak az idegen nyelv rohadt nehéz, spkkal de sokkal több idő. Maga az iskola általában bakfitty ahhoz képest még úgy is, hogy szóbeli alól adnak felmentést ha valaki jogosult rá és kéri. De ettől még ugyan úgy bele lehet dögleni az írásbelibe, mert a tanárok nem erre vannak rákészülve. Aki nincs ilyen helyzetben az rohadtul nem tudja átérezni ezt.
2021. máj. 28. 20:01
 27/27 anonim ***** válasza:
16%

ma 20:01

Nem érdekel senkit, egy láb nélküli ember se legyen olimpikon.

Én például színtévesztő vagyok, nem lehetek sokminden emiatt. Ez van.

2021. máj. 28. 20:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!