Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Akiknek nem kell nyelvvizsga...

Akiknek nem kell nyelvvizsga a diplomához örülnék hogy nem kell nyelvet tanulniuk?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 17. 15:00
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
83%

Ha az én esetemet nézzük, akkor én abszolutóriummal is eltudtam helyezkedni, és a munkáltatóm elfogadta, hogy jó pár hónapig, amíg nem rakom le, addig nem lesz diplomám (mégis diplomás bért adott). Nem problémázott vele, bár alapvetően nincs is szükségem rá a munkám során, meg ő is tisztában volt vele, hogy ez csak egy "papír", és nem jelent valós nyelvtudást.

Így szerintem vannak-voltak olyanok, mint én, vagy akár tartósabban is eltudtak helyezkedni csak az abszolutóriummal, bár akár az is lehetséges, hogy alapvetően nem is érdekelte őket, mert pályát váltottak.

Mondjuk azt hozzátenném, hogy nem hasonlítanám ezt a helyzetet azokkal, akik most a pandémia miatt szenvednek meg vele. Remélem ők is megkapják, sőt az ő esetükben igazságosabbnak is érezném a moratórium kibővítését.

2021. ápr. 17. 17:23
 2/25 anonim ***** válasza:
38%
Minden diplomához kell nyelvvizsga. Az abszolutórium azért nem az, még ha egy ideig elnézi a munkáltató, hogy nincs meg a diploma. Másrészt pedig lehet, hogy most nem, de később még tanulna tovább és nem tud diploma nélkül esetleg.
2021. ápr. 17. 17:55
 3/25 anonim ***** válasza:
86%
Én anglisztika szakos vagyok és nekünk nem kell külön nyelvvizsgát szereznünk a diplomához. Nyilván egy középfokú nyelvvizsgával egyenértékű angol emelt érettségivel vesznek fel minket, de külön nyelvvizsgát angolból vagy más nyelvből nem kell tennünk az alapfokozat megszerzéséhez. Magyarul ez így olyan mintha szimplán teljesítenénk a szakunkhoz tartozó szakmai, tárgyi követelményeket mint bármely más szak esetében és ezen felül már nem várnak el tőlünk egy külön nyelvvizsgát, hogy az is ki legyen pipálva. Én szeretek nyelvet tanulni és emiatt tanulok is, de én nagyon örülök neki, hogy ezt nem egy követelményrendszer okozta nyomás miatt kell csinálnom, a diploma miatt kell csinálnom stb., hanem szimplán a magam örömére, a saját tempómban, a saját érdeklődésemnek megfelelően. Szerintem ez egy elég nagy könnyebbség és sokkal élvezetesebb, hatékonyabb a nyelvtanulás, ha saját motivációd van hozzá. Mondjuk őszintén szólva én nem igazán értek egyet azzal, hogy nyelvvizsgához kötik a diplomaszerzést, tehát az alap ötletet sem támogatom annyira.
2021. ápr. 17. 20:26
 4/25 anonim ***** válasza:
0%

"ezen felül már nem várnak el tőlünk egy külön nyelvvizsgát, hogy az is ki legyen pipálva"

Külön nem, de a tanulmányok része valami olyan nyelvi szigorlat, ami felsőfokú nyelvvizsgával egyenértékű. Tehát ha valaki nem is csinálja végig a szakot, de ezen a szigorlaton megfelel, akkor felsőfokú nyelvvizsgával a zsebében hagyja félbe a tanulmányait.

2021. ápr. 17. 20:33
 5/25 anonim ***** válasza:
38%
4.! Ez biztos, hogy nincs így
2021. ápr. 17. 21:42
 6/25 anonim ***** válasza:
80%
4-es Ez nem igaz, legalábbis nálunk biztosan nincs így (hogy csak a saját egyetememről nyilatkozzak, de szerintem máshol sem). Gondolom a nyelvi alapvizsgára gondolsz nyelvi szigorlat alatt. Ez valóban egy kb. felsőfokú, C1-C2-es vizsga, de a világon semmit nem ér, pláne nem nyelvvizsgát. A tanulmányaidhoz kell (nálunk mondjuk nem kötnek hozzá semmit csak legyen meg amíg végzel, de tudom valahol pl. csak az alapvizsga megszerzését követően lehet szakosodni) és kész. Nem kapsz érte semmit.
2021. ápr. 18. 01:47
 7/25 anonim ***** válasza:
44%
jó lenne, ha eltörölnék a diplomához való feltételt, elég lenne, ha a munkáltató kérné
2021. ápr. 18. 22:08
 8/25 A kérdező kommentje:
Én tavaly kaptam meg nyelvvizsga nélkül a diplomamat de szerintem maradjon a Nyelvvizsga követelmény. Ma már nem lehet egy értelmiségi elit nyelvvizsga nélkül. Ha nekem évekig kellett várni a diplomamra és nyelvtanfolyamok költeni a pénzem akkor más is megteheti.
2021. ápr. 19. 07:41
 9/25 anonim ***** válasza:
71%
Hát ne haragudj, így könnyen mondod. Egyedül MAGYARORSZÁGON kötelező a diplomához a nyelvvizsga Európában. Még a HÖOK is mondta, hogy a közoktatásban van a hiba, nem mindenhol ugyanolyanszintű a nyelvooktatás. Én gyógyszerészként végzek, nálam mindent gyengéén tanítottak, haladó létemre újrakezdték A1es szinttel, hogy a "többiek"is felzárkózzanak, aztán kb 4 tanárváltás volt... Mondanom se kell, hogy kb a B1 sintig se jutottunk el. Én gyógyszerészként végzek jövőre, bizts nem vagyok rtelmiségi, egyedü készültem fel 0-ról kémia/bioszra, hogy a nyelvet is "kijavítsamˇ, arra egyetem mellet meg nyári gyakok mellett nem volt idő.
2021. ápr. 19. 09:13
 10/25 anonim ***** válasza:
86%
bocs a helyesírásért, csak jól feldühít az ilyen kijelentések
2021. ápr. 19. 09:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!