Akiknek nem kell nyelvvizsga a diplomához örülnék hogy nem kell nyelvet tanulniuk?
Ha az én esetemet nézzük, akkor én abszolutóriummal is eltudtam helyezkedni, és a munkáltatóm elfogadta, hogy jó pár hónapig, amíg nem rakom le, addig nem lesz diplomám (mégis diplomás bért adott). Nem problémázott vele, bár alapvetően nincs is szükségem rá a munkám során, meg ő is tisztában volt vele, hogy ez csak egy "papír", és nem jelent valós nyelvtudást.
Így szerintem vannak-voltak olyanok, mint én, vagy akár tartósabban is eltudtak helyezkedni csak az abszolutóriummal, bár akár az is lehetséges, hogy alapvetően nem is érdekelte őket, mert pályát váltottak.
Mondjuk azt hozzátenném, hogy nem hasonlítanám ezt a helyzetet azokkal, akik most a pandémia miatt szenvednek meg vele. Remélem ők is megkapják, sőt az ő esetükben igazságosabbnak is érezném a moratórium kibővítését.
"ezen felül már nem várnak el tőlünk egy külön nyelvvizsgát, hogy az is ki legyen pipálva"
Külön nem, de a tanulmányok része valami olyan nyelvi szigorlat, ami felsőfokú nyelvvizsgával egyenértékű. Tehát ha valaki nem is csinálja végig a szakot, de ezen a szigorlaton megfelel, akkor felsőfokú nyelvvizsgával a zsebében hagyja félbe a tanulmányait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!