Milyen nyelvvizsgát tegyek a diplomához?
Középfokú általános nyelvvizsgám van angolból és németből. A diplomámhoz azonban szükségem van valamelyik nyelvből vagy felsőfokra, vagy szakmai középfokra. Az angolomat szeretném továbbfejleszteni, mert pár héten belül külföldre költözöm, és ott az angolt fogom használni. Azonban a diplomámhoz itthoni nyelvvizsgára lesz szükségem, amit letenni tavasszal szeretnék majd. Szóval gyenge fél év alatt, intenzív készüléssel szeretnék nyelvvizsgát szerezni, a legfontosabb igazából az lenne, hogy csak legyen meg, hogy meglegyen a diplomám. (Gazdálkodási és menedzsment szakon voltam, tehát gazdasági nyelvvizsga kell, ha a szakmait választom). Tudtok esetleg konkrét nyelvvizsgaközpontot ajánlani, hogy melyik lenne megfelelő nekem? Ti inkább egy általános témájú felsőfokút próbálnátok, vagy szakmai nyelvi középfokút? Egyébként ha ez számít, a szövegértési feladatokat szerettem mindig, amikor szavakat, mondatrészeket kell behelyettesíteni. Szívesen írtam levelet is, és a hallásértés sem okozott gondot. Inkább a nyelvtan az ami gyengébben megy, illetve a szóbeliken nagyon izgulok, félek, hogy valamit rosszul mondok, rosszul ejtek. Köszönöm, ha tudtok valamit ajánlani. Aki mostanában volt nyelvvizsgázni bárhol, örülnék a személyes tapasztalatainak :)
Köszi előre is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!