Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Akiknek nem kell nyelvvizsga...

Akiknek nem kell nyelvvizsga a diplomához örülnék hogy nem kell nyelvet tanulniuk?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 17. 15:00
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Azt írtad, "teljesen" tanárfüggő. Most meg azt írod, attól is függ, hogy a diáknak mennyi ideje, energiája van rá az egyebek mellett, meg hogy a tanárnak mennyi ideje, energiája van rá, hogy konkrétan a nyelvvizsgára való felkészítést is vállalja, meg azt is mondod, attól is függ, hogy kinek mennyire tehetősek a szülei. Úgyhogy nem igaz, hogy teljesen tanárfüggő, beláthatod. Millió dologtól függ.
2021. ápr. 19. 20:01
 22/25 anonim ***** válasza:
49%
Azt nem írtam, hogy nem ért volna a tanár rá, csak nem merte vállalni, mert eleve le volt az egész csoport maradva,
2021. ápr. 19. 20:18
 23/25 anonim ***** válasza:
79%
Hátha már ennyi dologtól függ, amiben egyetértünk, akkor miért fájna, ha kötelezőleg elengednék? Miért nem elég egy egyetemi záróvizsga (szakmai)?
2021. ápr. 19. 20:20
 24/25 anonim ***** válasza:
90%

"Azt nem írtam, hogy nem ért volna a tanár rá, csak nem merte vállalni"

Hogy mit mer vállalni egy tanár meg mit nem, az nem attól függ, hogy mennyire jó tanár, hanem attól, hogy mennyi ideje meg energiája van. Már kezdő (tehát még nem olyan jó, hiszen tapasztalatlan) tanárként is elvállaltam nagy lemaradásban levő (ráadásul nagy létszámú) csoportot is, mert belefért az életembe - és sikerült is felkészíteni őket a vizsgára. Most viszont nem biztos, hogy vállalnám, mert közben lett egy csomó más elfoglaltságom is - pedig azóta jobb tanár lettem (ha más miatt nem is, hát azért, mert sokkal nagyobb tapasztalattal rendelkezem).

2021. ápr. 20. 08:11
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Ahová én jelentkeztem, (konduktor) 8 éve még 390 kürüli volt a ponthatár.

Ma már jócskán esett sajnos, de akkor ez elit szaknak számított, akit felvettek, annak már a felvételi időpontjában volt legalább egy középfokú nyelvvizsgája.

(Mondjuk ezt a ponthatárt nem is lehet nagyon máshogy megütni)

Én nem bánom, hogy nyelvvizsgához van kötve, és örülök, hogy érettségi előtt volt, mert őszintén szóvala a fősuli olyan kemény volt, hogy másképp nem is tudtam volna megszerezni, csak érettsségi előtt.

DE!

Sok óvodapedagógust ismerek, akinek csak aboszoltóriuma van.

A diplomájukt most tudták kihozni, és szerintem semmivel nem rosszabb óvónők, mint ankinek van nyelvvizsgája.

Én dogoztam egy évet ovőnőként is (mert konduktorként jogosult vagyok) és hiába van felsőfokú szóbelim, összesen csak akkor használtam, amikor az egyik gyerek osztrák apukája érdeklődött. (de azzal is csak kb. kétszer, mert külföldön élt, a gyerekektől távol)

Úgyhogy nyugodt szívvel mondhatom, hogy egy óvónőnek pl. semmi szüksége nyelvkre.

2021. ápr. 29. 11:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!