Ezentúl kell nyelvvizsga a diplomához?
Figyelt kérdés
2021. máj. 25. 13:14
11/27 A kérdező kommentje:
Nem magam miatt kérdem csak igazsagtalansagnak érzem, hogy sokan anélkül megkaptak, mi meg vizsga díjra is mennyit fizettünk... sokan magántanárra is több tízezreket. Csak kíváncsi voltam, hogy visszaall e mint eddig.
2021. máj. 25. 15:18
12/27 anonim válasza:
Na pont erről beszélek. De vissza fog állni, csak tavaly ugye arculcsapták a tisztességes embereket megint.
13/27 anonim válasza:
Az első nyelvvizsga ingyenes (vagyis visszakapod az árát) 2018 óta
Idegen nyelvű emelt érettségi gimnazista korban szintén ingyen van. Ez már nagyon régóta így van
Tehát azért lehet csinálni pár nyelvvizsgát ingyen.
Ráadásul lehet választani, hogy milyen nyelvből akarsz vizsgázni.
Egyetemen pedig rengeteg nyelvtanulási lehetőség van. Ingyenes kurzusok formájában is.
Nagyon nem értek egyet a tavalyi amnesztiával.
Igen, kelleni fog ezentúl.
És lehet mondani, hogy egy matektanár nem fogja használni az idegennyelv tudását, de a középiskolás történelmet sem, mégis kellett érettségiznie belőle. Azért minimális elvárásaink legyenek már az "értelmiségiek" felé.
14/27 A kérdező kommentje:
Ja értem. Én már 2010ben csináltam gimiben vegzoskent, nem néztem utána azóta, csak hallottam ma erről beszélni főiskolásokat és eszembe jutott. :D Akkor tényleg támogatják, így főleg érthetetlen a nyelvvizsga nélküli diploma.
2021. máj. 25. 16:23
15/27 anonim válasza:
Teljesen mindegy, hogy elvárás vagy nem. Jelentkezéskor elfogadták a feltételeket és kész. De lehetne azért fokozni, énektanár-rajztanár és természettudományt oktató tudjon azért már latinul, igen, ének és rajztanár is.
16/27 anonim válasza:
Nincs még kormánydöntés, de Gulyás Gergely megfontolónak tartja, a gazdaság újraindítása miatt is.
17/27 anonim válasza:
Ezt a gulyásdumát... akkor itt valami csókos van aki nem tud lenyelvvizsgázni és így lehet elsummantani. Láttunk már rá példát, hogy törvényt módosítanak olyankor ha valaki nagyon kell. Nem lepődnék meg ezen most sem ha kiderülne a végén ki volt a valódi oka ennek a szégyenletes dolognak.
18/27 anonim válasza:
Nem unalmas még ez a téma? Minden nap megkérdezi valaki és jönnek a jajdeigazságtanvoltbezzegnekemnemígyvolt dumák. Inkább Orbánnak írjatok, hogy miért engedte mindezt. Ráadásul most lehet ismét ez lesz.....
19/27 anonim válasza:
#9: Azért szakcikket olvasni, és olyasvalamiről beszélni, amihez még magyarul sem ért az ember, nem ugyanaz a dolog. Mert nemcsak a hobbidról kérdezhetnek, hanem kész tételsor van, amiből kaphatsz olyat is, ha nincs szerencséd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!