Ezentúl kell nyelvvizsga a diplomához?
Igen, kelleni fog.
Első a kovid miatt "teljesen jogosan" kiadtak egy csomó diplomát nyelvvizsga nélkül.
ma 14:01
Ő azt írta, hogy rendes helyre. A középiskolai tanár színvonal nem egy rendes munkahely.
Amúgy igen, aki ma nem 40 éves, és nem tud angolul egy kicsit sem, az hol élt eddig? Annyira beszűkül a világ körülötte a világ 9 millió emberre a 7-8 milliárdból, hogy teljesen jogosan elmondható, hogy az ilyen ember a mai világban barlangban él.
Elvégez egy mérnökit, és nem tud tájékozódni, továbbfejlődni a szakmájában, mert csak azt a pár magyar cikket találja meg? Ne vicceljünk már.
És nem csak a diplomásoknak, azoknak is szégyen, akik középiskolát végeztek. Egy burokban élik le az életüket és csak azt kapják a képükbe, hogy "megy a Gyurcsány show". Ez az ő világuk.
Arról nem is beszélve, hogy a középfokú angol nyelvvizsga kb. az a szint, hogy elmondod, hogy mi a hobbid. Életemben nem tanultam angolul, mégis elmentem és letettem 90% fölött csak abból, ami rám ragadt, és ezt is ingyen, mert visszautalják a nyelvvizsga díját, ami amúgy se egy lehetetlen összeg.
Szégyen az, hogy nyelvvizsga nélkül megkapja valaki a diplomát és mindig csak "fél" ember lesz ettől.
Egy diplomás embernek alapműveltség ez a szintű nyelvtudás, már csak azért is, mert ha naprakész szeretne maradni a szakmában, csak külföldi tudományos cikkekkel (nem hot magazin, nem nők lapja, nem füles magazin) tud tájékozódni.
A matektanár egy olyan szakma, ahol 40 évig ugyanazt csinálod, de azért talán rájuk is rájuk férne, ha mondjuk kicsit követnék a gyermekpszichológiai kutatásokat olykor, mert az, hogy a középiskolás matematikát nagyon tudod és villogsz a gyerekeknek elég kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!