Hogy fejezi ki az angol, ha egy ember igényes magára?
Tudom tudom google, ezt mellőzzük, mert utánanéztem.
Viszont sokszor van olyan szó vagy kifejezés, ami nem igazán illik bele a szövegkörnyezetbe.
Ha mondjuk azt akarom megkeresni hogy "tart", megvan hogy hold, és egy beadandóban leírom hogy "I hold a cat", arra hogy állattartó vagyok, az elég gáz, pedig utánanéztem a jelentésének, szóval értitek miért kérek segítséget, és miért nem hagyatkozom a googlere.
Szóval, hogy fejeznéd ki hogy "What do you do to feel yourself **igényes**?"
A "hold" helyett használd a "keep" szot.
Igenyes kifejezése: efined, tasteful, immaculate, fastidious, clean-cut, well-groomed, cared for..
Ide nem kell a “feel”
What do you do to look polished/well-groomed?
Igenyes magara - takes good care of her/himself
Maga a “high standards” nem magyarazza meg, hogy mire igenyes.
He has high standards of personal grooming.
6: Persze jogos. (Ahogy magyarul se, ha csak annyi van meg, hogy "igényes".)
És mondatba foglalva, egyeztetett nyelvtannal, de gondolom, mindez magától értetődő volt.
1.: A kérdező külön jelezte, hogy szótára neki is van, köszöni szépen. Erre te kigugliztad neki a szócsokrot, ameddig egyedül is eljutott. :D taps-taps-taps...
Érzésem szerint pont az immaculate nem is annyira emberre vonatkozna, hanem pld házra, vagy bútorra... A kérdés meg éppen arra vonatkozott, hogy a megfelelő szövegkörnyezetben mit használjon.
Leginkább a linguee segíthetne, mert az a már hivatalosan megjelent fordításokat keresi ki, tehát szövegkörnyezetével együtt.
Nem is értem, mit isteníti mindenki a gúgli fordítót, na jó, ha nagyon kezdők, akkor de, értem....
De most a linguee pont az "igényes" szóra más értelmet talált, (mint: nagyok az igényei, amit mástól megkövetel).
Viszont:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!