Milyen könyveket olvassak, vagy műsorokat/videókat nézzek, hogy igényes angol szókincsem legyen?
Magyarul próbálok minél választékosabban beszélni, az angol szókincsem viszont még nagyon gyenge, talán 1000-1200 szó lehet, de szeretnék ezen változtatni.
a médiából és a könyvekből rengeteg beszéd stílust át lehet venni, ahogy az az összes nyelven működik.
Tudnátok ajánlani nekem olyasmit, ami ezt segíti?
Én személy szerint számítógépes játékokon (is) tanultam meg jól angolul. Azt könnyebb szótárazni mint egy könyvet, és nem kell ötszázmilliárdszor visszatekerni, hogy jobban kivehesd, mit is akart mondani a pasas a nőnek.
Szóbeli angolhoz természetesen filmeket javaslok. Annyi a lényeg hogy szerezd be (töltsd le) mindkettőt. A magyart és az angolt is. Ez igen hasznos lehet a legtöbb esetben, bár néhány filmben a fordítók elképesztően fos munkát végeztek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!