Hogyan érdemes angolt tanulni úgy hogy elérjem a b2-es szintet?
Hát egyetemistaként már lehetne sejtésed arról, hogyan kell eredményesen tanulni.
Ha egyedül nem megy, akkor el kell járni egy tanárhoz.
Nem belekötés, hanem a kérdésedből az jön le.
Saját magad tanulás egy negyedik-ötödik idegen nyelvnél már opció lehet... Mert lenne bőven tanulási tapasztalatod...
De csak könyvből tanulni szerintem nem jó. EGy csomó dologban nem tudod felülbírálni, kívülről látni magadat. Hibás dolgok rögzülnek.
Meg kell spendírozni valami tanfolyamot, vagy magántanárt - legalább pár hónapra.
Én fogtam egy nyelvtanuló könyvet, oszt végigvettem.
Pedig még nem is voltam akkor egyetemista, de ezt már úgy végig tudtam gondolni.
Ez régen volt, nem nagyon volt más, a Báti-Véges volt. Az, hogy egyedül nem olyan okés, nem volt téma, két év katonaság ezt a lehetőséget adta. :D
Nyomtam egy Rigó utcás középfokút belőle a leszerelés után 17 évvel (közben félúton jártam egy fél évet tanfolyamra, amúgy nem foglalkoztam vele), papírformának megfelelően a beszéd f*s volt, a többi meg négyes és ötös úgy, hogy a nyelvvizsga időpont előtt egy héttel világosítottak fel, milyen jellegű feladatok vannak nyelvvizsgán, és napi egyet csináltam a feleletválasztós tesztekből; a többi feladattól olyan ideges lettem, hogy azokat hanyagoltam. :D
Aztán már bármit (más nyelvtanuló sorozatok, nyelvtani fejlesztések) megláttam és megkívántam, nem volt vele nehézségem.
Csak az időt meg a szellemi erőfeszítést kell beletenni. Normális ember nem imában, gyógyteában, kuruzslásban (nézzél sorozatokat) keresi a megoldást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!