Meg lehet tanulni egy nyelvet magamtól?
18:40-nek
Köszi szépen, ezzel most tényleg rengeteget segítettél! Hogy ez eddig nem jutott eszembe!!! Eddig mindig spanyolul kerestem rá nyomtatható tananyagra a neten, és alig találtam valamit. Most rákerestem angolul, és hemzseg a net a jobbnál jobb dolgoktól. Ezerszer is köszi! :)))
Őőőőő hát nagyon szívesen, de eddig hogy nem jutott az eszedbe, hogy angolul keresd? :D
18:40
"Meg lehet tanulni egy nyelvet magamtól?"
Igen, simán.
"veszek pl egy cd-t, könyvet, és azzal megtanulok"
A könyv és a cd az, amivel eljutsz alapfokig. Utána ott van az egész internet, tele spanyol rádiókkal, tévékkel, filmekkel, könyvekkel, újságokkal, fórumokkal. Korlátlanok a lehetőségek.
Hát elolvastam az előző kommenteket, és igazából mindent leírtak, de azt hiszem, van még egy pici dolog, amivel én is tudnék segíteni :)
Jól írták, hogy jól jön egy olyan ember, akinek az anyanyelve a spanyol, mert például tőle olyan kifejezéseket is hallhatsz, amiket ott kint, "élesben" használnak. Másrészt ugye, hallottam már olyanról, hogy valaki könyvből tanulta csak a nyelvet, (angolt tanult) és mikor kiment Londonba, kiröhögték, hogy ne használjon már 18. századi kifejezéseket, mert hazaküldik. Persze csak poénkodtak, és akkor még nem volt ilyen fejlett a technika, most már simán lehet a neten tájékozódni mindenféle nyelven a legfrissebb dolgokról. Sőt, még barátokat is tudsz itt szerezni :)
Én is regisztráltam elég sok oldalra, olyanokra, ahová szó szerint a világ minden tájáról voltak fent emberek, mindenféle nemzetiségűek, itt találkoztam egy indiai, kóreai, és amerikai barátommal, akikkel még most is jóba vagyok. Milliónyi spanyol regisztrált tagok vannak fent, akik szerencsére nagyon segítőkészek, és barátságosak.
A Google-n rengeteg ilyen oldalt találsz, ha olyan kereső kulcsszavakat használsz, mint: penfriend, friend all over the world.
Néhány ilyen oldal:
egyik legjobb: [link]
ha még megtalálom a többit, írok.
De ha még az utazgatás is érdekel, a kanapészörföt is ajánlom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!