Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Meg lehet tanulni egy nyelvet...

Meg lehet tanulni egy nyelvet magamtól?

Figyelt kérdés
Nem megek tanárhoz, se tanfolyamra, csak veszek pl egy cd-t, könyvet, és azzal megtanulok spanyolul.Ú-hogy vizsgázni(középfokon) esélyes? Vagy nagyon nehéz lenne?
2010. aug. 22. 17:31
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
42%
nem tudom, számomra lehetetlennek tűnik a középszintű... De egy próbát megér. Én 4 év alatt középszintű angolt szereztem a tanulása nélkül, bár leginkább angol filmeket néztem, chateltem, ilyenek, ahol meg tudtam tanulni. De nem tudom, a spanyol ilyen egyszerűen menne-e.
2010. aug. 22. 17:46
 2/18 anonim válasza:
100%
Szerintem,ha jó anyagokat szerzel,és tényleg kitartóan,és szorgalmasan tanulsz,spanyol anyanyelvűekkel beszélgetsz spanyol filmeket nézel,spanyolul olvasol újságot stb. akkor igen,szerintem lehetséges.
2010. aug. 22. 17:52
 3/18 anonim ***** válasza:
84%

Bizonyos szinten biztos meg lehet tanulni, főleg ha van kitartásod, szorgalmad. Én inkább abban látom a nehézséget, hogy a tanulás közben az emberben előbb-utóbb felmerülnek kérdések: "és ha azt akarnám mondani, hogy..." vagy "úgy is jó-e, ha úgy mondom, hogy..."

A tanártól ezeket meg lehet kérdezni, egyéni tanuláskor sajnos nincs ilyen lehetőség.

-falcon-

2010. aug. 22. 17:52
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem az első nyelv, hanem beszélsz már egyet-kettőt magasabb szinten, akkor simán lehet. Én angol-német szakon végeztem az egyetemet, és spanyolul teljesen önállóan tanultam meg, felsőfokú nyelvvizsgám is van belőle. Persze az azért kell hozzá, hogy szerezz anyanyelvi barátokat, akikkel rendszeresen találkozol és beszélgetsz.
2010. aug. 22. 18:15
 5/18 anonim ***** válasza:
25%
De fasza, hogy naponta van egy ilyen kérdés...
2010. aug. 22. 18:15
 6/18 anonim ***** válasza:
55%

Mindegy a nyelv?

Olasz nyelvből több megoldásos és magyarázatos könyv van a piacon. A spanyol nyelvből gyenge a kínálat, ha egyedül akarsz tanulni. Olaszból el lehet jutni közép szintre, Origo nyv-ra pl.

2010. aug. 22. 18:18
 7/18 anonim ***** válasza:
76%
Mi az, hogy a spanyol nyelvből gyenge a kínálat? :-O Annyian akrnak spanyolul tanulni, hogy csak na, és nagyon sok nyelvkönyv is létezik...persze nem magyarul ;)
2010. aug. 22. 18:22
 8/18 anonim ***** válasza:
43%

18:22

Zseniális vagy. Valóban rengeteg spanyol kiadású spanyol nyelvkönyv létezik, épp csak nem biztos, hogy a legideálisabb választás, ha valaki teljesen önállóan akar tanulni.

Egyébként meg tényleg kicsi a kínálat spanyol nyelvkönyvekből. Hasonlítsd össze például az angol nyelvkönyvek kínálatával. Spanyolt is tanítok, és sokszor kénytelen vagyok magam összeállítani tananyagot, mert Magyarországon pl. képtelenség beszerezni olyan spanyol tankönyvet, amiből 12-14 éveseket is lehet tanítani, csak a gimnazista korosztálytól van anyag. Angolból meg mindenféle célközönségre van kétezerféle könyv.

2010. aug. 22. 18:26
 9/18 anonim ***** válasza:
32%

Arról van szó, hogy kevés pénzből és magától akar nyelvet tanulni. A spanyol tk kínálatot ismerem, épp most tanulok spanyolul. És képzeld nekem is angol-spanyol könyvet kellett rendelnem, hogy egyedül tudjak haladni.

Nem a levegőbe beszélek. Az olasz nyelv már a dallama miatt is könnyebben tanulható annak, aki nem tud más nyelvet, a spanyol nagyot pörgeti a nyelvét.

2010. aug. 22. 18:28
 10/18 anonim ***** válasza:

Hát azt el is hiszem, hogy magyaraul nincs valami sok spanyol nyelvkönyv, de én arra értettem, hogy angolul van(mondjuk angolul mi nincs :D). Az angol nyelvkönyvkínálattal meg nem is érdemes összehasonlítani egyiket sem.

18:22

2010. aug. 22. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!