Meg lehet tanulni egy nyelvet magamtól?
Bizonyos szinten biztos meg lehet tanulni, főleg ha van kitartásod, szorgalmad. Én inkább abban látom a nehézséget, hogy a tanulás közben az emberben előbb-utóbb felmerülnek kérdések: "és ha azt akarnám mondani, hogy..." vagy "úgy is jó-e, ha úgy mondom, hogy..."
A tanártól ezeket meg lehet kérdezni, egyéni tanuláskor sajnos nincs ilyen lehetőség.
-falcon-
Mindegy a nyelv?
Olasz nyelvből több megoldásos és magyarázatos könyv van a piacon. A spanyol nyelvből gyenge a kínálat, ha egyedül akarsz tanulni. Olaszból el lehet jutni közép szintre, Origo nyv-ra pl.
18:22
Zseniális vagy. Valóban rengeteg spanyol kiadású spanyol nyelvkönyv létezik, épp csak nem biztos, hogy a legideálisabb választás, ha valaki teljesen önállóan akar tanulni.
Egyébként meg tényleg kicsi a kínálat spanyol nyelvkönyvekből. Hasonlítsd össze például az angol nyelvkönyvek kínálatával. Spanyolt is tanítok, és sokszor kénytelen vagyok magam összeállítani tananyagot, mert Magyarországon pl. képtelenség beszerezni olyan spanyol tankönyvet, amiből 12-14 éveseket is lehet tanítani, csak a gimnazista korosztálytól van anyag. Angolból meg mindenféle célközönségre van kétezerféle könyv.
Arról van szó, hogy kevés pénzből és magától akar nyelvet tanulni. A spanyol tk kínálatot ismerem, épp most tanulok spanyolul. És képzeld nekem is angol-spanyol könyvet kellett rendelnem, hogy egyedül tudjak haladni.
Nem a levegőbe beszélek. Az olasz nyelv már a dallama miatt is könnyebben tanulható annak, aki nem tud más nyelvet, a spanyol nagyot pörgeti a nyelvét.
Hát azt el is hiszem, hogy magyaraul nincs valami sok spanyol nyelvkönyv, de én arra értettem, hogy angolul van(mondjuk angolul mi nincs :D). Az angol nyelvkönyvkínálattal meg nem is érdemes összehasonlítani egyiket sem.
18:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!