Most, hogy megjelent a német, gondoltam, kicsit felelevenítem. 20 évvel ezelőtti alapfokú nyelvvizsgám van belőle, kb azóta nem is használtam.
Meddig lehet vele eljutni? Alapszinten toporog, vagy azért melléknévragozás, igeidők (pl plusquamperfekt), zu+Inf és egyéb ilyesmi szerkezetek és hasonlók is előfordulhatnak?
Vagy megragad a tőmondatok szintén a dolog? (nem ismerem az appot, az angolja valahogy nem jött be, pár nap után abbahagytam)
Eléggé tőmondatokban gondolkozik, kb annyira jó, hogy valami alapfok körüli tudást adjon. Mivel nyelvtani magyarázatok nincsenek benne, ezért ha fel is bukkan 1-1 új nyelvtan, nem teszi mellé a többi, hozzá kapcsolódó dolgot.
De szórakozni, feleleveníteni egész jó, csak sokat nem kell tőle várni.
2021. márc. 22. 12:58
2/9 anonim válasza:
Semmilyet. Adott időt lehetne hatékonyabban is nyelvtanulásra fordítani. Placebo app-nak hívom. Azt hiszed, hogy csinálsz valamit, és egy hónap alatt talán 10 mondatot meg is tanulsz. Aztán annyi. Játszani jó, ha baromi sok felesleges időd van, de tanulni ne ámítsd magad vele!
2021. márc. 22. 13:03
3/9 A kérdező kommentje:
Értem :( Azért annyit akkor várhatok tőle, hogy a 20éves emlékek közül visszahoz valamit. A többit meg majd máshogyan megoldom.
2021. márc. 22. 13:08
4/9 anonim válasza:
Ha beszélsz angolul, akkor jobb a helyzet. Most megnéztem a németet, kbre 1600 szót vesz az, ha magyarul tanulod
Ha angolul, akkor 4400 körül. A nyelvtant úgy tudod valamennyire nézni, hogy be kell lépni a honlapon böngészőből, és az egyes leckék felett van az az opció, hogy tippek, ott magyaráz. Ez appról sajnos nem elérhető. Szerintem ha angolul csinálod, akkor az a 4000+ szó egy közép szintű szokincshet ad egy erős alapot, a magyar inkább az alap szintűhöz, de a magyart nem csináltam még, az nem tudom meddig visz el.
2021. márc. 22. 16:01
5/9 anonim válasza:
Szia! A Duolingo pont egy ilyen alapfok körüli nyelvtudást tud kínálni, sajnos.
2021. márc. 22. 17:37
6/9 A kérdező kommentje:
sajnos nekem az angol nem opció :( borzasztó gyenge a tudásom belőle. Majd talán ha a némettel végigmentem, utána kipróbálom az angol-németet.
2021. márc. 22. 20:30
7/9 anonim válasza:
Szerintem arra jó a duolingo, hogy ad egy nagyon alap valamit, amiből ki lehet indulni, lehet rá építkezni. Persze önmagában kevés
2021. júl. 21. 07:27
8/9 anonim válasza:
Pl. én olaszul tanulok dullingóval (is), mellette olvasom a lingq-os sztorikat, meg a duolingón is vannak sztorik, azokat is elolvastam. Elkezdtem videókat is nézni, angol felirattal, és egyre jobban rááll a fülem a nyelvre. Na meg sok a hasonló szó
2021. júl. 21. 07:42
9/9 anonim válasza:
Kár hogy nem opció az angol, nézhetnéd az easy german videókat angol felirattal, eszement jó nyelvtanulási lehetőség
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!