Hány pontot kapok összesen a 60% feletti emelt angol érettségiért?
60% felett megkapom a középfokú nyelvvizsgát, ami 28 pont, az emelt szintért pedig 40 pontot kapok.
Tehát továbbtanuláskor összesen 68 -at?
Vagy ha csak az egyiket lehet, és én értelemszerűen inkább a 40 pontot szeretném, attól még ugyanúgy rendelkezem a nyelvvizsgával, mintha külön vizsgaközpontban tettem volna le?
Semmiképpen sem kapsz 68-at, csak az egyikért kapod meg:)
Ha nem felvételi tárgyad a nyelv, akkor 28-at a nyelvvizsga miatt.
Ha felvételi tárgy, akkor a 40-et az emelt szint miatt.
De igen, attól még ugyanúgy nyelvvizsgának számít, mint ha nyelvvizsgaközpontban tetted volna le. Pl diplomához el fogják fogadni ugyan úgy:)
Első vagyok. A másodiknak azért nincsen igaza, mert nem HOZZÁ kapod még pluszban a 40-en pontot, hanem akkor CSAK AZT kapod meg.
A harmadiknak pedig azért nincsen igaza, mert nem automatikusan a többet számolják (tehát az emelt szintet). Mert csak akkor kaphatsz emeltért pontot, ha felvételi tárgy!
Még mindig 100%-osan biztos vagyok az első válaszomban.
Köszönöm a válaszokat!:)
Idén töriből tettem emelt szinten érettségit, ezek szerint ha például kommunikációra vagy biológiára mennék, nem kapnám meg érte a plusz 40 pontot?
Komunikáción megkapnád a 40-et érte (de a 28-at pluszban már nem!), mert felvételi tárgy a nyelv. Tehát oda így 80 pluszpontod lenne (azaz meg lenne a maximális).
Biológián pedig csak 28-at kapnál érte (feltéve ha nincs másik nyelvvizsgád, mivel összesen csak 50-et lehet, akármennyi nyelvvizsgád van), mivel nem felvételi tárgy:)
Bocsánat, annyit javítok, hogy ha már 28 lesz a középfokúért járó pontszám, akkor a maximális nyelvvizsgáért kapható 40 lesz.
Tehát az előző hozzászólásomban az 50-et javítom 40-re:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!