Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Középfokú nyelvvizsga vagy...

Középfokú nyelvvizsga vagy emelt szintű érettségi?

Figyelt kérdés
Ebben a tanévben szeretném megcsinálni valamelyiket németből. Eddig úgy volt, hogy középszintű érettségi+középfokú nyelvvizsga. De most gondolkozok a másik verzión is. Szerintetek melyik a jobb?
2010. aug. 18. 13:12
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
49%

Ha orvosira készülsz, mindenképp a nyelvvizsgát javaslom.

Egyrészt ha elsőre nem megy, próbálkozhatsz többször is. Másrészt nem húzza le az érettségi átlagod!

Emeltezned úgy is kell más tárgyból (mivel orvosira kötelező), a németet pedig nem számítják be. Tehát ha emeltet csinálsz, mindenképp a nyelvvizsgáért járó pontot kapod, nem az emeltszintűért járó 40 pontot.

(Mivel nem felvételi tárgy).

2010. aug. 18. 14:33
 12/22 anonim ***** válasza:

Előttem szólónak teljesen igaza van.

Egyébként, mire alapozzátok azt, hogy jár érte? Igen valamikor kapott az ember emelt szintűért nyelvvizsgát, de már nem így működik. A mi osztályunkban 36 főnek kb 45 középszintű érettségije és nyelvvizsgája valamint 5 embernek emelt szintű érettségije és nyelvvizsgjája volt, de nem úgy, hogy egyiket kapta a másik miatt.

Gondoljatok csak bele. Emelt érettségiért kapsz 40 pontot, és ők még olyna jók hozzád, hogy megdobnak 35 ponttal a nyelvvizsga miatt? Mert ha az érettségi után járna automatikusan a nyelvvizsga akkor ez így működne...

2010. aug. 18. 17:20
 13/22 anonim ***** válasza:

Találtam egy oldalt, azt írja, hogy az emelt érettségi 60% felett középfokú C nyelvvizsgával egyenértékű.

szóval pontszámításnál nem kapsz pontot az emeltért is meg a nyelvvizsgáért is, hanem vagy ez vagy az.

legalábbis én így értelmezem.

2010. aug. 18. 17:39
 14/22 anonim ***** válasza:

Utolsó: De igen is így van. 60%-os emelt szintű nyelvi érettséginél kapsz egy középfokú C típusú államilag elismert nyelvvizsgát. Az érettségidbe írják bele, hogy ilyen alapon kaptál.

Persze ettől függetlenül nem lehet az emelt és a nyelvvizsga után járó pontot is bezsebelni! Vagy az egyik, vagy a ,másik.

Tehát ha felvételi tárgy a nyelv, akkor 40 pontot kap az emelt után.

Ha nem felvételi tárgy, akkor 35 pontot (illetve nem tudom melyik évtől kezdve 28 pontot) kap a nyelvvizsgáért!!

Ezért javasoltam neki inkább a nyelvvizsgát. Mivel akár emelt szintűt csinál, akár nyelvvizsgát, csak 35 pontot (vagy 28 pontot) fog kapni, mert orvosin nem felvételi tárgy a nyelv.

De mivel az emelt érettségi nehezebb, mint egy közép, az átlagát simán lehúzza!

Plusz a nyelvvizsgával többször is lehet próbálkozni, gyakrabban van időpont is, mint érettségire!!

A válaszomban pedig teljesen biztos vagyok.

Megjegyzés: Amire te gondolsz, az az, mikor régen a nyelvvizsgáéért lehetett emelt szintű 100%-os érettségit kapni. Olyan már tényleg nincsen!!!

2010. aug. 18. 17:43
 15/22 anonim ***** válasza:

17:43-as vagyok, a hozzászólásomat nem az utolsónak címeztem, hanem az az előtti válaszolónak, csak míg írtam, közbeírt vki:D

(Tehát 17:20-asnak írtam)

2010. aug. 18. 17:44
 16/22 anonim ***** válasza:
0%
Az hogy emelt érettségi 60% felett középfokú C nyelvvizsgával egyenértékű nem jelenti azt, hogy meg is kapod csak ha emelten képes vagy 60%ot elérni, akkor képes vagy letenni egy nyelvvizsgát is.
2010. aug. 18. 18:02
 17/22 anonim ***** válasza:

80%-os: Mint mondtam, teljesen biztos vagyok a válaszomban.

Ha 60% felett sikerül az emelt szintű érettségi, akkor az érettségi bizonyítványba lesz egy lap, amire ráírják hogy az ilyen olyan törvény szerint rendelkezel egy középfokú C típusú államilag elismert nyelvvizsgával.

Kérlek, ha vmit nem tudsz, ne szólj bele. Vagy legalább nézz utána.

2010. aug. 18. 18:26
 18/22 anonim ***** válasza:

80%-os!!! Mikor fogod már fel végre, hogy jár érte, nem öt éve, hanem most érettségiztünk, van róla egy külön tanúsítványom, beszkenneljem Neked, hogy elhidd végre???

Jár és kész. Ha Te ismersz valakit, aki nem kapott nyelvvizsga tanúsítványt, akkor ők a balekok, de jár!!!

2010. aug. 18. 20:47
 19/22 anonim ***** válasza:
Aha, örülnék ha beszkennelnéd vagy legalább belinkelné valaki azt az oldalt, ahonnan tudok erről olvasni. Nem kötekedni akartam, segíteni.
2010. aug. 18. 21:02
 20/22 anonim ***** válasza:
Gondolom az oktatási minisztérium honlapján fent van. Elhihetnéd végre tényleg:D
2010. aug. 18. 22:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!