Hogyan kezdjek neki az angolnak?
Először legyen egy alap szókincsed, ehhez a legjobb, ha veszel egy A1-A2-es szókincsű könyvet, és kiszótárazod a szavakat.
A nyelvtanulás elején nagyon tudom ajánlani a Duolingot, jó alapot tud adni, ezt tapasztalatból mondom.
Írásban való beszélgetés gyakorlására a Speaky-t ajánlom.
Ha már van egy alap szókincsed, kezdj el sorozatokat nézni, lehetőleg angol szinkronnal és angol felirattal. A magyar felirat azért nem jó, mert akkor úgyis csak azt fogod nézni, az angol szinkron meg csak háttérzaj lesz. Tapasztalat :D
Később már olvashatsz angol nyelvű cikkeket, hallgathatod az angol híreket. Ami még segít, ha próbálsz angolul gondolkozni néha.
Nem tudom ki pontozta le a második kommentelőt, pedig igaza van.
Én teljesen egyedül tanultam meg angolul és 2 alatt C1-es az angolom.
Személy szerint nekem a zenén keresztül ment. (Ez sokat segít az alap szókincsben) Biztosan vannak olyan angol dalok amiket fejből tudsz. Keress rá a szövegükre, naponta jegyezz meg csak 3 szót jelentéssel együtt, és hidd el, nagyon hamar lesz egy erős, kezdő szókincsed.
Nagyon fontos, hogy NE(!) a nyelvtannal kezd és NE(!) mondatokat tanulj! Annak a világon semmi értelme.
Sok sikert a tanuláshoz! :) Remélem örömöd leled benne :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!