Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Három nyelvet tanulni egyszerre?

Három nyelvet tanulni egyszerre?

Figyelt kérdés

Szerintetek lehetséges? Mennyi idő lehet, amíg kezdő szintről eljutunk középfokig? Hogy tanuljak, hogy ne keverjem össze a nyelveket?

Szívesen fogadok tanácsokat olyanoktól, akik csináltak már ilyet.

ma 13:40
 1/6 anonim ***** válasza:
Mi az oka annak, hogy 3 nyelvet szeretnél egyszerre tanulni?
ma 13:42
 2/6 anonim ***** válasza:
Inkáb csak egyet tanulj egyszerre
ma 13:58
 3/6 A kérdező kommentje:

Első, imádok nyelvet tanulni, nagyon élvezem, hogy egyszerre tanulok hármat. Azok közül egy prioritást élvez, azzal haladok a legjobban, de nem akarok éveket várni a másik kettővel sem.

Ezenkívül, a munkámhoz is a nyelveket használom. (jelenleg két idegen nyelven beszélek) Minél több nyelvet tudok, annál több lehetőségem lesz.

ma 14:07
 4/6 anonim ***** válasza:
#3, ebben az esetben nagyban függ, hogy már milyen nyelveket beszélsz. Például ha egy szláv nyelv megy, és ahhoz választasz egy másikat, akkor azt sokkal könnyebben fogod tanulni, viszont ott könnyebb is lesz a tévesztés. Míg ha egy teljesen eltérőt, aminek a logikája is teljesen másabb, mint az eddig megismert nyelveké, azt sokkal nehezebben fogod tudni feldolgozni, de kevésbé fogod keverni másik nyelvvel.
ma 14:10
 5/6 anonim ***** válasza:
44%
Tudom, te leszel a kivétel, mert zseni vagy! De ez nem fog menni. Meg ez a több nyelvet is tud valaki dolog..., én 100 -ból 1X látok olyat, hogy valaki valóban használható szinten van, főleg olvasás és írás terén. Pl. ázsiai nyelveknél nem is vesznek fel hozzánk olyat, aki nem anyanyelvi területen nevelkedett, mert az összes többivel bexoptuk.
ma 14:53
 6/6 anonim ***** válasza:

Lehetséges csak kell egy jó időbeosztás. (Jó az, ami neked jó, amivel tudsz haladni, ami a te időbeosztásodhoz egyeztetheő és amit nem adsz fel.)

Az, hogy mennyi idő alatt jutsz el középfokra függ attól, hogy mi a nyelv és van már-e hasonló nyelvből tapasztalatod. Pl. Spanyol után sokkal gyorsabban lesz meg az olasz középfok, mint monjuk a kínai középfok.

A keveredés miatt ne aggódj, teljesen természetes, hogy néha keveredni fogsz, főleg nagyon hasonló nyelvek esetén. Én már magasabb szinten vagyok és csak annyi a keveredés, hogy néha véletlen a másik nyelven kezdek el beszélni automatikusan. Pl hozzámszólnak spanyolul és olaszul válaszolok. Vagy néha olaszosítok angol szavakat úgy, hogy észre sem veszem. (Most tanulom a 6. nyelvet - valójában hetediket, de franciát nagyon régen tanultam, nagyon alacsony szinten és már nem emlékszem rá- így van tapasztalatom sok nyelv tanulásával.)

https://www.youtube.com/@LindieBotes esetleg tanácsért nézhetsz tőle videókat, ő sok nyelvet beszél és van arról is videója, hogy hogyan osztja be.

ma 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!