Három nyelvet tanulni egyszerre?
Szerintetek lehetséges? Mennyi idő lehet, amíg kezdő szintről eljutunk középfokig? Hogy tanuljak, hogy ne keverjem össze a nyelveket?
Szívesen fogadok tanácsokat olyanoktól, akik csináltak már ilyet.
Első, imádok nyelvet tanulni, nagyon élvezem, hogy egyszerre tanulok hármat. Azok közül egy prioritást élvez, azzal haladok a legjobban, de nem akarok éveket várni a másik kettővel sem.
Ezenkívül, a munkámhoz is a nyelveket használom. (jelenleg két idegen nyelven beszélek) Minél több nyelvet tudok, annál több lehetőségem lesz.
Lehetséges csak kell egy jó időbeosztás. (Jó az, ami neked jó, amivel tudsz haladni, ami a te időbeosztásodhoz egyeztetheő és amit nem adsz fel.)
Az, hogy mennyi idő alatt jutsz el középfokra függ attól, hogy mi a nyelv és van már-e hasonló nyelvből tapasztalatod. Pl. Spanyol után sokkal gyorsabban lesz meg az olasz középfok, mint monjuk a kínai középfok.
A keveredés miatt ne aggódj, teljesen természetes, hogy néha keveredni fogsz, főleg nagyon hasonló nyelvek esetén. Én már magasabb szinten vagyok és csak annyi a keveredés, hogy néha véletlen a másik nyelven kezdek el beszélni automatikusan. Pl hozzámszólnak spanyolul és olaszul válaszolok. Vagy néha olaszosítok angol szavakat úgy, hogy észre sem veszem. (Most tanulom a 6. nyelvet - valójában hetediket, de franciát nagyon régen tanultam, nagyon alacsony szinten és már nem emlékszem rá- így van tapasztalatom sok nyelv tanulásával.)
https://www.youtube.com/@LindieBotes esetleg tanácsért nézhetsz tőle videókat, ő sok nyelvet beszél és van arról is videója, hogy hogyan osztja be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!