Az egyik mondatba miért kell az "is", míg a másikba nem?
Kathy washed the dishes.
Jessica is doing homework at the library.
"Nos, testvéreim, sorban termeljük ki az idiótákat."
Mondd csak, ellátsz Bécsig a magas lóról? Vagy a kérdésre is tudsz válaszolni? Én megtettem. 1-es vagyok.
Kérdező, azért itt alapvető félreértés van. Mégpedig az, hogy lehet ugyan egyedül tanulni (én is úgy tettem a B2-t anno), de ész nélkül nem lehet. Márpedig aki nem ismeri a folyamatos jelen igeidőt (ami az első vagy a harmadik lecke szokott lenni), és olyan helyzetbe kerül, hogy a múlt idővel együtt találkozik vele, az ész nélkül tanul. Az ilyen meg jobban teszi, ha nem vág vissza azzal, hogy bezzeg ő meg matekból jobb, mert előbbi "ész nélkül" kifejezésemet írhattam volna úgy is, hogy "reál tárgyakhoz szükséges ész nélkül". Eleve tudni senkinek sem kell, mindenki fehér lappal született. De hozzáállni valamihez, hát, azt nem praktikus hübele balázs módjára.
A #8 sem visszahúzó, pont ugyanarról beszél, ténymegállapító. Te vagy a tipikus magyaros, aki a ténymegállapításra ilyent hány ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!