Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Helyesen helyettesítettem be...

Helyesen helyettesítettem be a két angol mondatba?

Figyelt kérdés

1.)If the rail company had reduced fares in January, they ... a great profit before the end of April.

A kipontozott vonalba a make igét kell behelyettesíteni. Szerintem: made

2.) The police would have far fewer recruits, if they ... in such a good way.

A kipontozott vonalra az advertise igét kell behelyettesíteni. Szerintem:

didn't advertise

2021. febr. 18. 21:31
 1/4 chtt ***** válasza:
100%

A második jónak tűnik, az első viszont szerintem third conditional.

[link]

2021. febr. 18. 21:55
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Would have made
2021. febr. 18. 21:56
 3/4 A kérdező kommentje:
Várom a válaszokat még, mert nekem idáig nem egyértelmű.
2021. febr. 19. 21:02
 4/4 chtt ***** válasza:
100%

Mi nem egyértelmű? Két jó választ is kaptál - igaz, az enyémnél neked kellett volna kikeresned a megoldást (azzal ugyanis többet tanulsz, mintha megadom)

Third conditional: past perfect & would have + past participle (azaz az ige harmadik alakja)

Az első mondatod eleje past perfect, tehát would have + harmadik alak kell a másodikba (kb. Ha a vasúttársaság januárban csökkentette volna a viteldíjakat, akkor április vége előtt nagy nyereséget ért volna el.)

A második válaszoló pedig megadta a jó megoldást.

Tehát: második mondatod jó, első mondatra kaptál két jó megoldást + egy táblázatot, ami bármikor jó puskának.

Miben segíthetünk még?

2021. febr. 19. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!