Melyik angol határozószó illik a mondatba a lentiek közül?
Figyelt kérdés
The man refused to marry his girlfriend and ... legitimize their baby.
a) thus
b) thusly
c) thereby
d) whereby
Igazából az utolsón kívül nekem mind elfogadhatóan hangzik.
2021. jan. 24. 22:42
1/5 anonim válasza:
a)
mondjuk a thusly-t még nem hallottam soha, de rákeresve azt jelenti, hogy "emígyen", "ílyen módon"
2/5 A kérdező kommentje:
de a,b,c ugyanazt jelenti mind tulajdonképpen. :D
2021. jan. 24. 22:54
3/5 anonim válasza:
Nem. Csak magyarban.
Példamondatokat tudsz keresni a neten, hogy értsd a különbséget:
a) They planned to reduce staff and thus to cut costs.
b) He summed up the challenge thusly: "The team has a big mountain to climb."
c) Diets that are high in saturated fat clog up our arteries, thereby reducing the blood flow to our hearts and brains.
d) They've set up a plan whereby you can spread the cost over a two-year period. vagy It's put me in a position whereby I can't afford to take a job.
4/5 anonim válasza:
szerintem is a. ha elvette volna akkor c lenne
5/5 anonim válasza:
thereby a fentiek közül. A thus nem illik ebbe a mondatba, a whereby sem, a thusly-t meg még életemben nem hallottam, de elég furcsa, valószínűleg teljesen külön szaknyelvi használata van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!